Letošní Rock for People v hradeckém Festivalparku nabízí  vedle zahraničních hvězd, jako jsou například Faith No More, The Prodigy, Skrillex, Franz Ferdinand, Orbital, Crystal Castles, Example nebo The Subways, také  česko-slovenskou domácí špičku. Vystoupí mimo jiné Monkey Business, Horkýže Slíže, Tomáš Klus, Vypsaná fixa nebo Čechomor.

Party náboj Rock for People posílí i desítky DJ´s

Hřmotné beaty produkované předními DJs, exkluzivní sety známých domácích kapel i naprosto tiché parties se sluchátky na uších… Po loňském úspěchu DJ scén se festival Rock for People rozhodl rozšířit program parties: tancovat se bude minimálně na pěti scénách do ranních hodin. Na hlavních stagích program tanečněji laděnými projekty často vygraduje: stačí zmínit některé z těch nejvlivnějších hvězd elektronické scény, jako jsou progresivní dubstepový a electro producent Skrillex, legendární electro punkeři The Prodigy nebo duo raverů Orbital.

Zdroj: Youtube

Za gramofony stanou Horkýže slíže nebo Tata Bojs

Party people kromě zmíněných hlavních tahounů potěší i další jména jako například hvězda drum'n'bassového nebe ze Slovenska B-Complex, domácí indie a electro party mašiny Bounce! Bounce!, dvoučlenný projekt The Fakes hrající nejkřupavější trash electro s příchutí dubstepu nebo DJ Robot, který si pohraje s podklady breakbeatu, funku či hip hopu. Tancovat se bude i během exkluzivního projektu na Evropa 2 stage, kde budou den co den pouštět své oblíbené tracky rovnou celé kapely! DJ Tata Bojs, DJ Charlie Straight, Dj Horkýže Slíže a další. Kdy jindy se naskytne příležitost nahlédnout do hudební kuchyně oblíbených muzikantů? Na letošním RfP se tak stane vůbec poprvé a zřejmě naposledy… Ostatně na Evropa 2 stage bude po dvě noci (4. a 5. 7.) dav hudbou i proslovy bavit i Pavel Cejnar.

Setkání s profíky

A co se chystá za další laskominy? Třeba objev moderní doby – tanec v tichém prostoru - Converse Silent Disco, které je, stejně jako v loňském roce, horkým želízkem v ohni probdělých festivalových nocí. Program ale myslel na dýdžejing a electro hudbu i jinak. Pro kreativce, kteří by často raději než před DJským pultem stáli za ním, má v záloze trojici setkání s profesionály, kteří prozradí něco o základech práce s vlastní muzikou a připojí cenné rady z vlastní praxe.

Urban Wave stage a  Prima Cool Tent

Vibrace se v režii  DJs budou linout hned ze dvou scén – na lážo-plážové Urban Wave stage a v krytém Prima Cool Tent. Na Urban Wave stage zazní rychlejší či pomalejší rytmy napříč žánry. Své nápady a strojky tu předvedou vůdčí osobnosti dýdžejingu jako třeba Philip TBC, DJ Bidlo, česko-australští Shades of Gray, Dan Cooley, DJ Czech, Kubatko a řada dalších. Ať už v beatech house, breakbeatu, electro funku, down-tempa nebo chilloutu, party slibuje množství pozitivní energie. Také Prima Cool Tent chystá nekonečné rozpětí electro music a DJs, kteří hudební invenci meze nekladou. Party povyražení čeká i na scéně Magic Mirrors, která nabídne několik lahůdek v podobě vyletněného latino punkera DJ Mucha, jeho parťáka DJ Baltazara nebo již zmíněné The Fakes a Bounce! Bounce!.

Nizozemský projekt Converse Silent Disco

Vloni v premiéře, letos pak jasná sázka do loterie - nizozemský projekt Converse Silent Disco to opět roztočí do plných obrátek za paradoxního zvuku ticha. Netradiční disco party, při které se prostorem rozprostírá posvátné ticho, neboť tanečníci jsou vybaveni bezdrátovými sluchátky, v minulém roce denně přilákala stovky party people, kteří zaplnili taneční stan k prasknutí. Converse Silent Disco i tentokrát slibuje tichý pohled na vlnící se těla či vnitřní prožitek, kdy za přímé rezonance hudby v ušních bubíncích vznikají dynamické taneční kreace.

DJ's workshopy na Evropa 2 stage

Třešničkou na party a DJ programovém dortu pro ty, kteří se zatím neodvažují, ale rádi by, nebo se chtějí jen tak nechat inspirovat profesionály, jsou tu DJ's workshopy na Evropa 2 stage, které připravila agentura a vzdělávací centrum Deccart. Potřikrát se potenciální či začínající DJs setkají s producenty i úspěšnými DJs: se základy tvorby přítomné obeznámí specialista na hudební kompozici instrumentální hudby Martin Jirsák, o softwaru a specialitách v hudební produkci povypráví populární beatboxer a performer Jaro Cossiga a do třetice o kouzlu a důležitosti masteringu pohovoří studiový inženýr Boris Carloff.

I díky divadelním produkcím nebo DJ´s setům čítá program nadcházejícího festivalu Rock for People přes 270 položek na celkem 14 scénách. Vstupenky na letošní Rock for People jsou do konce festivalu za cenu 1 600 Kč v prodeji na portálu www.ticketsforpeople.cz a v dalších předprodejních sítích.

Kyvadlová doprava

Speciálně bude upraven i režim městské dopravy, která bude vyhrazena účastníkům festivalu na trase terminál hromadné dopravy a letiště kyvadlovou formou. Náklady této pohodlné a účastníkům vstřícné dopravy, která bude letos s ohledem na očekávaný nápor fanoušků oproti loňsku opět významně posílena, uhradí organizátor.

Meky Žbirka pro seniory

Tradičně se brány festivalu otevřou ve středu 4. července také skupině královéhradeckých seniorů, kterým zahraje Meky Žbirka a 50členné symfonické těleso Cappella Istropolitana. Ověřený způsob mezigenerační komunikace a vzájemné sblížení různých věkových skupin lidí hodlá pořadatel s městem nabízet seniorům i letos.

Podpora primátora

„Město má zájem na tom, aby se festival Rock for People v Hradci Králové konal. Důkazem toho je zvýšení finanční podpory i na další roky, proti čemuž nehlasoval žádný zastupitel, " dodal Zdeněk Fink, primátor města Hradec Králové.