Turné Xindla X bude mít milého hosta. Svoji účast potvrdila Mirka Miškechová. Znamená to tedy, že se návštěvníci mohou těšit – kromě dalších hitů a nových skladeb – i na obrovský a úspěchy ověnčený hit roku 2015 Cudzinka v tvojej zemi s počtem 15 000 000 zhlédnutí na YouTube. Celkem spolu odehrají sedm koncertů u nás a další tři přidají na Slovensku.

„Na turné chceme představit všechny písně z nové desky, ale samozřejmě nedojde jen na ně. Věřím, že sobě i fanouškům uděláme radost, když oprášíme skladby, které máme rádi, ale dlouho jsme je nehráli. Některé zahrajeme s kapelou a jiné zahraju jen s kytarou tak, jak mne lidé znají z mých koncertních začátků. Takže i ti, co nás už letos viděli na festivalech, se dočkají úplně nového programu," říká XINDL X.

Nové písně a hudba XINDLA X zazní ve filmu s pracovním názvem Raportér

Tento film začíná v těchto dnech připravovat tým kolem režiséra Jakuba Sommera. Premiéra by měla být začátkem roku příštího.

Producent Pavel Berčík (Evolution Films), jež pomohl spolu s Ondřejem Zimou na svět filmům jako např. Díra u Hanušovic či Magický hlas rebelky, ke vznikajícímu filmu říká: „Tento filmový projekt žije už delší dobu. Jsme rádi, že teď konečně nastal čas, kdy tuto romantickou hudební komedii z prostředí českého showbusinessu opravdu rozjedeme. Hlavní roli Vaška ztvární Matouš Ruml, se kterým Jakub Sommer spolupracoval již například v seriálu Comeback."

Hostem turné NOVÝ SONGY S KAPELOU & STARÝ FLÁKY S KYTAROU bude kromě Mirky Miškechové i písničkář Petr Lűftner, kterému XINDL X produkoval debutové album AŽ SE PŘÍŠTĚ NARODÍM.

Zastávky turné NOVÝ SONGY S KAPELOU & STARÝ FLÁKY S KYTAROU

28. února 2017 Praha, Lucerna Music Bar
1. března 2017 Praha, Lucerna Music Bar
9. března 2017 Brno, Semilasso
11. března 2017 Jindřichův Hradec, KC Jitka
17. března 2017 Plzeň, Buena Vista Club
18. března 2017 Plzeň, Buena Vista Club
23. března 2017 Olomouc, U-Klub
24. března 2017 Ostrava, Rock and Roll Garage
31. března 2017 Pardubice, ABC klub
5. dubna 2017 Bratislava, Ateliér Babylon
6. dubna 2017 Bratislava, Ateliér Babylon
7. dubna 2017 Nové Město nad Váhom, Blue Note

Čtěte také:

Xindl X: Píšu, a pak se nestačím divit, co jsem to vytvořil
Xindlovi X na novém albu do písní prosakuje motiv vody