Asi největší vaší novinkou je duet s Karlem Gottem. Jak se vám ho podařilo ulovit? Prý jste po společném duetu toužili tři roky?
To je právě to lichotivé, že většina se snaží Karla „ulovit“. V našem případě byl iniciátorem spolupráce on. Řekl, že by chtěl mít v repertoáru píseň z naší dílny. Domluvili jsme se, že až vznikne píseň hodná spojení Gott & No Name, natočíme ji. Uběhly tři roky a v kapele jsme se shodli, že píseň Kto dokáže by mohla být vhodný adept. Poslechl si ji a řekl: „Chci v ní zpívat.“ Co si jako hudebník a autor můžete přát víc?

Zdroj: Youtube

No Name v současné době prožívá šťastné období. Oslavili jste 20 let a na festivalech hrajete v nejlepších časech. Cítíte to stejně, že jste na vrcholu? 
Novináři o našem vrcholu píšou od roku 2001, když jsme vyprodali haly na Slovensku. Následně jsme prorazili k vám. Když si uvědomíte, že jsme první vlastní koncert v O2 areně měli v roce 2006, otázka je, co znamená vrchol.

Koncerty Ewy Farne musí fanoušky bavit. Zpěvačka se nebojí na pódiu tancovat, což doprovází rockovým prohazováním vlasů. Ve Znojmě předvedla i slušivý outfit.
Čerstvě vdaná Farna: Mám ráda suché víno, ale burčák také ochutnám

Patříte k těm kapelám, které už našly svůj sound, a jste rozpoznatelní od prvních tónů, má to ale úskalí, že hity znějí podobně. Jak byste zhodnotil vývoj No Name za těch 20 let. 
Jdeme svou cestou. Tvorba závisí na mnoha faktorech, od věku autora, společensko-kulturní situace, rodinného zázemí až po životní situace. To, že jsme rozpoznatelní od prvních tónů, považuji za vítězství, za jakýsi prvek designu, po kterém touží každý interpret. Jak bude vypadat tvorba No Name v budoucnosti, ukáže až čas a naše úsilí.

Občas to vypadá, že jste v Česku slavnější než doma.
To, že jsme u vás „slavnější“, je mýtus. S naším albem S láskou jsme se doma na Slovensku stali nejúspěšnější deskou roku 2015. Cenu nám dal Ochranný svaz autorský. Počet koncertů závisí na fungování trhu v obou zemích. Zatímco nám v ČR dokážou zamluvit koncert až na dva roky dopředu, naši organizátoři tak daleko nevidí. Jen pro představu, už máme u vás domluvené tři koncerty na rok 2019. 

Stephen King
Stephen King: do krále hororu se zakouslo děsivé dětství

Na Benátské jste hráli po Status Quo, pár lidí i vtipkovalo, že byli vašimi předskokany, byli jste se na ně podívat, baví vás hudba 60. a 70. let? 
Bohužel jsme ten den hráli dvoják, tak jsme stihli asi jen deset minut. Ale Status Quo se prý na nás přišli podívat. Všechny kapely, které v tom období vznikly a hrají dodnes, jsou hudebním milníkem. Snažím se poslouchat a sledovat nejen současnou hudbu, ale i archivní věci. Aktuálně nejvíce klasiku: Mozart, Vivaldi, Chopin. Je to kvalitní hudba a byli to světoví hitmakeři.

Nakonec taková technická otázka. Co si myslíte, že je pro propagaci kapely v dnešní době nejzásadnější? Youtube, sociální sítě, média, rádia, nebo propagace nové desky?
Všechno. Mediální prostor se rozdrobil a dosáhnout publicity je náročné. Když jsme začínali, byly tři televize na Slovensku a čtyři u vás. Dnes má každá televize deset kanálů, do toho sociální sítě… Člověk má co dělat, aby si zachoval svůj vlastní mikrosvět.