„Na propagační koncerty jazzového festivalu jsme pozvali muzikanty, kteří fanoušky opravdu těší. Jako první to na podiu rozbalí americký Robby Marshall Quartet, ve kterém hraje i saxofonista Cassandry Wilson," přiblížil za pořadatele Pavel Ondrůj.

Kalifornský hudebník a skladatel Robby Marshall, který je v Česku na turné, nahrával a vystupoval s takovými hvězdami, jako jsou Carlos Santana nebo Bobby McFerrin. Koncert se koná v sobotu 4. března ve 20 hodin v přerovské restauraci Pivovar.

ČTĚTE TAKÉ Smogová MHD zdarma stála Přerov už 100 tisíc. Má to smysl?

Jako pocta legendární Billie Holiday je koncipován projekt polské zpěvačky Idy Zalewské, která se představí publiku v pátek 7. dubna ve 20 hodin v Minipivovaru Parník. A na stejném místě se mohou posluchači těšit v neděli 16. dubna ve 20 hodin na další lahůdku - americké Will Bernard Trio.
„Americký kytarista Will Bernard se podílel i na nahrávkách Toma Waitse a byl dvakrát nominován na cenu Grammy," přiblížil jeho osobnost Pavel Ondrůj. Sérii koncertů v rámci Jazzkého jara uzavře ve čtvrtek 20. dubna ve 20 hodin v restauraci Pivovar kanadské Parc X Trio.

Trio je držitelem kanadské hudební ceny Grand Prix Montreal Jazz Fest z roku 2010 a žánrově se pohybuje na pomezí jazzrocku a současným popem a jazzem. Na propagační koncerty pak plynule naváže jarní prolog Československého jazzového festivalu - Matějská jazzová pouť. Ta se uskuteční 27. dubna v Městském domě.

Pořadatelem propagačních koncertů k 34. ČSJF je Nadační fond Blues nad Bečvou za podpory Nadačního fondu Přerovského jazzového festivalu.

ČTĚTE TAKÉ Obrovské drama! Vyprodaná MEO Aréna slavila, Jestřábi jsou zápas od vyřazení