Chomutovský Jazz pod horami pokračuje v předvečer svatého Mikuláše v Hotelu Sudety. Mezinárodní formace Cirilic tam zahraje hudbu inspirovanou ruskou klasikou, ale také kapelami Pink Floyd nebo King Crimson.
„Pokud jde o styl, pohybujeme se od progresivního rocku, přes jazz a world music až k ambientu," slibuje neotřelý poslech Kirill Yakovlev. Původem ruský frontman kapely bude hrát na kytaru a balalajku a holandský hudebník Cyrille Oswald ho doprovodí na saxofon, flétny a piano.
Cirilic doprovází také Taras Voloshchuk, který vystudoval prestižní kyjevskou hudební akademii a jako houslista natočil více než padesát alb komorní hudby. Později ale přesedlal na kontrabas a kromě špičkových jazzových formací doprovází i Čechomor. Za bicí soupravou bude v Sudetech sedět Dušan Černák, který patří k těm nejlepším na česko-slovenské jazzové scéně.
Cirilic na chomutovském koncertě zahrají skladby z první desky s názvem A Golden Age a také všechny skladby z právě připravovaného alba Memories of Heaven.
Koncert proběhne v pondělí 5. prosince, tedy v den, kdy za dětmi chodí Mikuláš s anděly a čerty. A ti také zavítají i do Hotelu Sudety.„Chceme, aby na jazz dorazili také rodiče s dětmi, kterým tak ušetříme práci. Do dětského koutku jsme pozvali hodného čerta a Mikuláše," má pro návštěvníky milé překvapení jeden z organizátorů Mirek Koranda.
Jazz pod horami spustí v 19 hodin, vstupné je 100 korun.