„I my jsme zažili šílenství fanoušků. Bylo to v období premiéry muzikálu o Beatles, ve kterém jsme hráli v Bratislavě a později i v Praze. Při jednom koncertě nás museli dokonce doprovázet na pódium policajti," vypráví František Suchanský, alias novodobý George Harrison.

A proč zrovna Beatles, tedy kapela, která už v době narození jednotlivých členů Backwards byla historií? „Obvykle odpovídáme, že jsme nenašli dost škaredého Jaggera, abychom mohli dělat Rolling Stones. Pravdou ale je, že Beatles je hudba, která nás od dětství prostřednictvím našich rodičů oslovovala a také formovala. Je úplně jedno, jak je stará, stále úžasně funguje. Kouzlo je v nenapodobitelné melodice a energii těch písní," vysvětluje Suchanský.

Kapela The Backwards loni oslavila 20 let. Za dobu své existence zaznamenali několik velkých úspěchů – ztvárnili Brouky na muzikálových prknech, několikrát se zúčastnili největšího amerického Beatles festivalu Abbey Road On The River a dvakrát dokonce vyhráli Světový Beatlefest.

V Plzni při dvouapůlhodinové show představí Backwards ve čtyřech kostýmových variacích za prvé známé a osvědčené hity z raného období ze skutečné beatlemánie. V druhé části pak skladby z alb Rubber Soul a Revolver, ve třetí části z alb Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band a Magical Mystery Tour a nakonec i písně z období Abbey Road, kam patří hity Let It Be nebo Hey Jude. „Snažíme se dávat skladbám původní aranže, ale samozřejmě jak některé hrajeme už delší dobu a opakujícímu se publiku, tak se ty písně také mění, jako je v čase měnili sami Brouci. Snažíme se, aby byl každý koncert jiný, nabídl divákům jedinečný zážitek. Doufáme, že potěšíme všechny plzeňské beatlemaniaky, ale nejenom je," uzavřel František Suchanský.