„Vystoupení dalších osobností budou oznámena na jaře," uvedl Sidovský. Elfmanovy skladby provede Český národní symfonický orchestr (ČNSO) pod vedením dirigenta Johna Mauceriho. Zazní nejen filmová hudba, ale také ve světové premiéře Koncert pro housle a orchestr.

Poprvé v ČR vystoupí zpěvačka Donatelliová

„Danny Elfman koncert zkomponoval pro virtuosku Sandy Cameronovou, která se pražskému publiku představila už fenomenálním sólem ve Střihorukém Edwardovi na večeru hudby z filmů Tima Burtona," sdělil ředitel festivalu, trumpetista a šéf ČNSO Jan Hasenöhrl.

Poprvé v České republice vystoupí zpěvačka Denise Donatelliová, která se čtyřmi nominacemi na Grammy patří k vycházejícím hvězdám světového jazzu. Jejími partnery na jevišti Obecního domu budou klavírista Matt Harris a trumpetista Bobby Shew, který současně celý koncert povede.

Šéfdirigent ČNSO Pešek připravil koncert ze svých nejoblíbenějších skladeb 

Německo-americká umělkyně Lemperová se na festival Prague Proms vrátí po devíti letech s novým programem zahrnujícím skladby Edith Piaf, Jacquese Brela, Astora Piazzolly nebo Kurta Weilla. V Obecním domě zazpívá 25. června za doprovodu ČNSO vedeném dirigentem Vince Mendozou.

Pro příznivce klasické hudby připravil šéfdirigent ČNSO Libor Pešek na 3. červenec koncert složený z jeho nejoblíbenějších skladeb. Zazní hudební impresionisté Claude Debussy a Maurice Ravel. Letošní přehlídku 19. července uzavře tradičně koncert filmových melodií, tentokrát pod názvem Nejen Hollywoodská noc.

Festival se pořádá od roku 2005

ČNSO pod vedením dirigenta Carla Davise se sólisty Janem Hasenöhrlem a Lukášem Chejnem zahraje slavné skladby z hollywoodských filmů, ale také z legendárních snímků evropských studií. Na koncertu vystoupí herečka Anna Fialová a sopranistka Jana Sibera.

Festival Prague Proms pořádá od roku 2005 ČNSO. Během uplynulých 12 ročníků ho navštívilo přes 150.000 diváků a vystoupily zde světové i domácí hvězdy hudby různých žánrů.