Justin Bieber patří k nejúspěšnějším interpretům poslední dekády. Na svém kontě má miliony prodaných alb, téměř dvě desítky úspěšných singlů a jeho koncertní turné patří mezi ta komerčně nejúspěšnější. Mezi top interprety patří i v rámci sociálních sítí, kde ho na facebooku a Twitteru sledují desítky milionů fanoušků.

Svoje poslední album vydal Justin Bieber v létě roku 2012. Z desky Believe tehdy vzešlo několik opravdu velkých hitů (například Boyfriend, As Long As You Love Me nebo Beauty And A Beat), poté se zpěvák trošku stáhl do ústraní a slyšet jsme o něm mohli především v souvislosti s údajným držením drog, rušením nočního klidu či napadením fotografa.

Justin ale nezahálel a v naprosté tichosti pracoval na své čtvrté řadové desce. Album Purpose vyjde 13. listopadu a jeho základní verze přinese celkem třináct písní. Samozřejmě bude album obsahovat například nedávný hit Where Are Ü Now, který Justin natočil s Jack Ü, tedy společným projektem Dipla a Skrillexe, ale i aktuální hitovku What Do You Mean?, která se krátce po vydání vyhoupla na první příčku iTunes ve více než devadesáti zemích.

Zdroj: Youtube

Album Purpuse, které bude k mání například i na vinylu a v deluxe podobě na CD s třemi bonusovými songy, bude vcelku bohaté i na hosty. Na písních se podílel například i Ed Sheeran, Benjamin Levin a la Benny Blanco, James Abrahart nebo americký skladatel Maejor, v jednotlivých písních si zahostoval například Big Sean, Travis Scott, Nas nebo Ariana Grande. V těchto dnech Justin představuje z nové desky další singl, kterým je song Sorry. Tanečně laděná píseň, která byla fanoušky přijata velmi pozitivně, vznikla v produkci již zmiňovaného Skrillexe.

Justin Bieber novou deskou Purpose jednoznačně potvrzuje, že se již zcela vymanil ze škatulky teenagerské hvězdy, hudebně velmi dospěl a je třeba ho do budoucna vnímat jako plnohodnotného a všestranně nadaného hudebníka.