Už ve chvíli, kdy párkrát ještě za plentou Robert Kodym hrábl do strun, na což fanoušci reagovali s obrovským nadšením, bylo jasné, že klubový koncert Lucie v Retro Music Hall, který je před halovým turné de facto unikátem, bude speciální. I když se logicky Lucii nepodařilo fóry nadcházejícího turné přenést to klubu, o to víc celý koncert stál na výkonech muzikantů. Intenzivní zkoušky, které v současné době Lucie absolvuje, se na výkonech podepsaly, oproti loňskému koncertu na Staroměstském náměstí byl ten klubový nesrovnatelně lepší.

Co zahrála Lucie?
Amerika, Pohyby, Daniela, Lucie, Vona říká jó, Nech to stát, Srdce, Kengi, Mít tě sám, Laura, Utíkej, Noc, Sen, Zkamenělý dítě, Medvídek, Šrouby do hlavy, Lovec střelec doktor & vědec, Panic, Oheň, Černý andělé, Krev a r´n´r, Dotknu se ohně, Troubit na trumpety by se nám líbilo

Lucie během koncertu vytáhla jejich prakticky nejzásadnější hity, songy jako Černí andělé, Medvídek nebo Panic dokonce částečně nechali odzpívat fanoušky, které se jim podařilo strhnout na svou stranu již v úvodu koncertu, kdy po nástupu vytáhli z rukávu Ameriku a Pohyby. Další skvělý moment přišel ve chvíli, kdy za dvě bicí soustavy usedl David Koller společně se svým synem Adamem, který Lucii na koncertech doprovází a Koller může být na výkony svého synátora opravdu pyšný.

Během vystoupení kapely neopomenul David Koller svou angažovanost, před písní Oheň poslal vzkaz komunistům. „Táhněte do pí**," zaznělo z jeho úst a během zmiňované skladby Lucie předvedla, že má energie na rozdávání a z jejich muziky nezmizela syrovost a dravost, což jen podtrhlo atmosféru klubové show, která byla zřejmě na delší dobu poslední, neboť kapela preferuje spíš větší koncerty.

Pokud měl být klubový koncert Lucie pouze zahřívacím kolem na nadcházející turné, o to víc by se fandové měli na „ostré" koncerty těšit. Kapela je totiž opravdu ve formě a ať už to byl přesvědčivý Koller, nebo Kodym, který se s kytarou neustále vrhal přímo před hlavy lidí v první řadě, bylo znát, že si kapela přítomnost na pódiu užívá. Což je vždy předpoklad skvělého koncertu a v případě dlouho očekávaného návratu to platí dvojnásob.

Zdroj: Youtube

Hodnocení: 90%