Ocenění za vás přebíral váš bratr, protože jste byla toho času v Kanadě. Tak jaké byly vaše reakce?

Hodně jsem letos pracovala. Natočila jsem desku, film, klipy. Nic z toho by se nestalo, kdyby nenastala výluka NHL (jež se týká jejího muže, hokejisty Tomáše Plekance, pozn. red.). Jsem ráda, že veškerou práci diváci a posluchači ocenili. Měla jsem tam daleko, v Kanadě obrovskou radost a děkuju. Mít tři zrcátka Týtý je jako sen.

Sklízíte uznání, ať jste doma, či za oceánem. Teď se ale chystáte na turné s Michalem Davidem. Jak bude vypadat vaše příprava? A jak vůbec došlo k tomu, že jste si – lidově řečeno – plácli?

U každého z nás je příprava jiná. Michal asi moc netrénuje choreografie (aspoň o tom nevím…) a já nemusím pilovat stupnice na klavír. Ty dva světy se hezky doplňují. A přišel s tím chytrý a kreativní pořadatel po jednom TýTý, kdy jsme oba s Michalem vyhráli asi před dvěma lety.

Váš duet Byla to láska je chytlavý a krásně vám to v něm ladí a zpívá. Co všechno kromě něj na turné chystáte?

Díky moc za pochvalu… Chystáme samé hity, hodně tance, žádnou nudu. Prostě letní hit tour pro ty, co znají naše písničky a mají je rádi.

Jde o vaše vůbec první turné coby zpěvačky. Neměla jste tu touhu vyjet mezi posluchače už dřív? A co to pro vás bude znamenat – přece jen máte rodinu, synka…

Měla jsem spoustu vystoupení, při nichž jsem se otrkávala a učila, abych si jednou na velkou halu troufla. Štěstí přeje připraveným, tak jsem doufám připravená do detailu.

Člověk z vás má pocit, že tak nějak zvládáte všechno – kariéru, rodinu, a přitom docela s klidem. Souhlasíte s tím?

Většinu času to celkem hezky jde. Ale taky se někdy pár věcí nakupí v jeden moment a to jsem pak moc ráda za babičky a dědečky. Ale naučila jsem se poslední dobou vybírat. A to, co je doma, je pro mě nejdůležitější.

Dá se říct, že pop je váš svět, nebo si občas „střihnete" jako posluchačka i jiný žánr? Co vás momentálně ve světě z hudebních hvězd „bere"?

Mám na deskách blízko jak k taneční muzice, tak k folku. A tahle kombinace dráždí. Vlastně jsem asi jeden z mála interpretů, který má jiné písničky na Rádiu Blaník (Kdo tě má rád, JMMR, S láskou nám je líp) a jiné na Kiss (Zombie, Co s tou touhou, Strach…), sama hodně poslouchám Bruna Marse a mám ráda hlas Seala.

Na kontě máte deset alb a téměř padesát videoklipů. Vaší nejnovější deska je Oheň, na níž jste spolupracovala se spoustou renomovaných autorů. Vydařila se plně podle vašich plánů?

Naprosto. Je energická, taneční, je na ní hodně hitů a za pár dní za ni přebírám zlatou desku. Takže jsou asi spokojeni i fanoušci a posluchači. Z toho mám velkou radost.

Píseň a klip k písni Co s tou touhou je – podle mého soudu – nádherné vyznání muži. Pochopila jsem to správně? Jaké pochopení má vůbec váš muž pro vaše povolání?

Jsem ráda, že takhle písničku vnímáte. Podařilo se v ní Haně Sorrosové pojmenovat ty nejryzejší pocity, o kterých většinou člověk ani neumí mluvit. A s Tomášem jsem se seznámila při práci, takže dobře věděl, jaký batoh s prací má tahle holka na zádech…

V poslední době jste si zahrála ve filmu Zdeňka Trošky Babovřesky – jaké to pro vás bylo? A objevíte se i „ve dvojce"?

Objevím, budu natáčet ve dnech, kdy nejsou koncerty. Takže to bude takový herecko-pěvecký červen. Nejradši bych se uměla teleportovat. Nemám totiž moc ráda přejezdy autem. Těch si ovšem teď užiju ažaž.

Česká televize slaví šedesát let od začátku vysílání. Vy jste v televizi působila už jako dítě v pořadu Marmeláda – jaké jsou vaše vzpomínky na ni?

Každou neděli jsme trpěli u ranních zpráv. Četli je z papíru a my pořád chodili k televizi a počítali, kolik těch nekonečných listů zbývá do začátku Studia Kamarád. Marmeláda šla myslím každý den i s reprízami na OK3. Ale už si to moc nepamatuju. Bylo to nádherné období, ale žiju spíš tím, co je teď…

HIT TOUR 2013

29. 5. - Ostrava

30. 5. – Olomouc

3. 6. – Pardubice

5. 6. – Uherské Hradiště

6. 6. – Brno

10. 6. – Tábor

11. 6. – Plzeň

19. 6. – Jihlava

20. 6. – Liberec

26. 6. – Praha