Nightwish hráli ve Vizovicích poprvé v roce 2005 se zpěvačkou Tarjou Turunenovou. O čtyři roky později se zde představili znovu se švédskou zpěvačkou Anette Olzonovou, jejíž výkon hodnotili mnozí fandové i média kriticky. Zpěvačka si napravila reputaci v roce 2012 s albem Imaginaerum, které jí skladatel a klávesista Tuomas Holopainen ušil na míru. Olzonová nicméně ve stejném roce ve skupině skončila.

Nightwish se tak ve Vizovicích poprvé představí s novou zpěvačkou Floor Jansenovou, která dříve působila ve formacích After Forever a Revamp. Přivezou své osmé řadové album Endless Forms Most Beautiful, které vyšlo letos na jaře. Festival se uskuteční 9. až 12. července, Nightwish bude poslední z 42 kapel, které se vystřídají na hlavním pódiu.

Ve čtvrtek se fanoušci mohou těšit na vystoupení Within Temptation. „Bude to strhující, krásná podívaná, pastva pro oči i pro uši," uvedl Daron. V pátek vystoupí například švédští Hammerfall. Hvězdou večera by měli být Black Label Society, jedna ze 16 letošních kapel, které ve Vizovicích ještě nehrály. O den později by se měli představit například punkeři ze Skotska The Exploited nebo švýcarská legenda Krokus, kteří v likérce také zahrají poprvé.

Hlavní hvězdou sobotního večera ale bude Powerwolf. Návštěvníkům dopřejí živou premiéru nového alba, které půjde do distribuční sítě až po festivalu. Lidé si jej navíc budou moci ve Vizovicích koupit za zvýhodněnou cenu a také si CD nechat podepsat na prodloužené autogramiádě. „Kapela strmě stoupá v žebříčku popularity v celé Evropě. Pro Masters of Rock si připravila zcela unikátní věci včetně natáčení live DVD a nové scény pro svou show," sdělil Daron.

Nová alba představí i německá skupina U.D.O., Black Label Society, The Exploited, Hammerfall nebo američtí Kamelot. Festival letos zahájí domácí formace Fleret. Kompletní program je na webu www.mastersofrock.cz. Podle Darona pořadatelé zatím vstupenky poslali do 35 zemí světa včetně například USA, Kanady, Austrálie, Jižní Koreje či do Izraele. Ze zahraničí by měla přijet také více než stovka novinářů.