Před kamerou a pro vás tentokrát naslepo…

Ano, v tom je jediný rozdíl. A musím říct, že je to zajímavá změna. Jdu jen po hlase a teprve až zmáčknu tlačítko pro toho kterého soutěžícího, vidím, s kým mám vlastně tu čest – jak tedy nejen vypadá, ale co z něj vyzařuje, jak vystupuje… Zažívám přitom momenty překvapení, negativní i pozitivní, ale to je právě na té soutěži zajímavé.

Který hlas je pro vás výjimečný?

Ten, který není klišé. Může to být chraplák, soulový, bigbítový, rockový, popový – to je jedno. Důležité je, aby zaujal a byl nezaměnitelný. Aby lidé na první poslech poznali, komu ten hlas patří. A pak je to výjimečné.

Všechny tyto hlasy už ve svém týmu máte. Jste s ním tedy stoprocentně spokojen?

Jsem, je opravdu různorodý – dokonce si troufám tvrdit, že nejvíc ze všech týmů. Protože ostatní koučové jej mají víceméně sestavený z interpretů razících žánr, v němž se sami pohybují. Rytmus má hodně talentů, kteří se věnují r´n´b a taneční muzice, Pepa zase těch, co vyznávají bigbít a rock. Já mám na jedné straně člověka, který disponuje silným kantilénovým hlasem, na druhé straně zase holku, co zpívá jako Susan Vega – jenom s kytarou, hezky, příjemně. Nebo naopak jinou dívku, která má drajv, je ve svém projevu agresivnější, což je skvělé. V tom – tedy aspoň si myslím – budu mít trošku výhodu. Důležité je ale říct, že oni vesměs všichni ti soutěžící, které jsme si do týmů vybrali, jsou výborní. Takže spíš půjde o to, jakým způsobem se budou prezentovat, jak si vezmou k srdci naše rady. Bude s nimi hodně práce, ale těším se na ni.

Budete uvažovat i o tom, že některé nebo některému z nich nabídnete roli ve svém muzikálu?

Určitě. Počítám s tím, že si vyberu dva nebo tři soutěžící, které buď vezmu do muzikálu, na koncertní turné, nebo jim vyprodukuju album. Pokud především během živých kol (startují 8. dubna, pozn. red.) zjistím, že ten člověk je opravdu velký talent, má charisma a ambice, tak s ním rozhodně budu spolupracovat dál. Bez ohledu na to, jestli soutěž vyhraje.

Coby kouče sám sebe zatím hodnotíte jak – ve smyslu licitací, přetahování talentů na svoji stranu? Třeba v souboji s Rytmusem…

No, jsou to někdy ostřejší výměny názorů, ale nejde se jim vyhnout, když máme o interpreta zájem, když se mu chceme věnovat – a navíc přece musíme diváky taky trošku bavit! S Rytmusem jsme, myslím, docela kamarádi, všechny ty narážky jsou samozřejmě myšleny v nadsázce a v legraci.

Nakolik jsou vám vlastně vaši kolegové sympatičtí po hudební stránce?

Daleko déle než Rytmuse znám samozřejmě Daru, ale nespolupracujeme spolu, protože dělá jiný žánr než já. Z toho vyplývá, že nejblíž a nejsympatičtější po hudební stránce je mi z koučů Pepa Vojtek, který zpívá v mých muzikálech, takže se i častěji vídáme.