"Scéna je široká 25 metrů a portál je vysoký 10,5 metru, což je na poměry českého divadla nevídaná velikost," vysvětlil scénograf ak.arch. Daniel Dvořák. "V představení máme obří rekvizity, které z běžného herce vytvoří trpaslíka a myslím, že si diváci určitě příjdou na své," doplnil Dvořák, který navrhoval už scény pro Draculu nebo Monte Crista. Představení není kopií slavné filmové předlohy, ale zachovává všechny legendární gagy a situace, včetně hlášek "Černé kroniky" nebo kouzel Rytíře Brtníka z Brtníku. Kromě filmových hitů "Hajný je lesa pán", "Žampióny nadívané", "Pramen zdraví z Posázaví" nebo "Dumky žalky" v inscenaci režiséra Antonína Procházky zazní navíc další zlidovělé písničky tandemu Svěrák & Uhlíř jako "Neopouštěj staré známé pro nové", "Dělání", "Není nutno" nebo "Elektrický proud" z divadla Járy Cimrmana. Všechny skladby budou zpívány živě za doprovodu muzikálového orchestru.

V představení účinkuje 68 herců, zpěváků a tanečníků, mimo jiné: Adéla Gondíková, Jiří Langmajer, Chantal Poullain, Jiří Korn, Hana Holišová, Roman Vojtek, Michal Suchánek, Vladimír Kratina, Richard Genzer, Václav Kopta, Petra Vraspírová, David Gránský, Ivana Korolová, Kateřina Klausová, Tomáš Smička, Dana Batulková, Miroslava Pleštilová, Jaromír Dulava, Oldřich Kříž, Miluše Bittnerová a další.

O muzikál je velký zájem, k dnešnímu dni bylo prodáno více než 33.000 vstupenek. Představení produkuje společnost Dark Style Agency, producent hitmuzikálu Mamma Mia!, který v Praze vidělo na čtvrt miliónu diváků.

Ať žijí duchové!
premiéra 22. dubna 2016, Kongresové centrum Praha
Původní scénář a námět: Jiří Melíšek, Oldřich Lipský a Zdeněk Svěrák
Autor hudby: Jaroslav Uhlíř
Autor textů: Zdeněk Svěrák
Autor první verze scénosledu: Ivan Hubač
Autor divadelní adatpace a režie: Antonín Procházka
Choreograf: Ivana Hannichová
Hudební aranžmá: Ondřej Soukup
Hudební nastudování a 1. dirignet: Dalibor Kapras
2. dirigent: Miloš Krejčí
Scénograf: Ak. Arch. Daniel Dvořák
Kostýmní výtvarník: Roman Šolc