Ví se, že obyčejně nám na sever, jistěže do ústeckého Národního domu, vozí báječné soulové a bluesové lady. Bývá to tak, ovšem tentokrát to bude dost jinak. Ale přesto skvěle.

JAZZOVÁ NAHRÁVKA ROKU

V úterý od 20.00 zde společně zahrají špičkoví čeští muzikanti ve svém novém svěžím hudebním projektu Jan Kořínek and Najpon Kvintet. To do Ústí Kořínek dorazí s klavíristou Najponkem (vlastním jménem Jan Knop), jehož Trio bylo již mnohokrát zvoleno kapelou roku. Poprvé se tak stalo v roce 1998 v anketě České jazzové společnosti.

Za své první sólové album „Going It Alone" bylo trio vyhodnoceno již roku 1999 v anketě časopisu Harmonie jako jazzová nahrávka roku.

Ale tím jeho úspěchy neskončily. Druhé Najponkovo sólové album „Just About Love" dostalo prestižní cenu Anděl 2001 v kategorii Jazz & Blues. A to věru není málo, uznáte sami, že?

PRESTIŽNÍ ANDĚL 2010

Jeho nahrávku pořízenou přímo v New Yorku v neobvyklém nástrojovém triu Najponk Fender Rhodes, Ondřej Pivec Hammondovy varhany, Gregory Hutchinson bicí, vyšla v září 2010 jako „It´s About Time" dostala prestižní hudební cenu Anděl 2010, a to v kategorii Jazz & Blues.

Těšit se tedy již večer můžete na sestavu Kořínek hammond, Najponk klavír, Osian Roberts saxofon, Marek Urbánek bicí a konečně také Tomáš Vokurka za bicí soupravou.

Vstupenka na koncert přijde pouze na 100 korun. V prodeji jsou v recepci Domu kultury Ústí na telefonu 475 221 025.