Jednou z hvězd dnešního galakoncertu pardubické formace Pirate Swing Band vedené front-manem Jiřím Ševčíkem bude všestranný zpěvák a hudebník ONDŘEJ RUML. V Sukově síni pardubického Domu hudby vystoupí od 19 hodin jako host večera společně se zpěvačkou Tonyou Graves.

Jak vznikla spolupráce s Pirate Swing Bandem?
Piráty jsem slyšel, když jsem v šatně čekal na své vystoupení v Trutnově. Byl to neskutečný nářez. Kapela zněla perfektně, a tak jsem to nevydržel a vyšel ze šatny a poslechl si je. Přišlo mi, že jsem ještě nikdy neslyšel tak dobře hrát nějaký český bigband písničku od kapely Queen. Po koncertě jsem se potkal s frontmanem Pirátů Jiřím Ševčíkem a domluvili se na spolupráci. Swingové úpravy popových a rockových hitů tak, jak je dělá Pirate Swing Band, jsou vám zřejmě blízké…
Swing je mi velmi blízký a i mě baví předělávat starší pecky a dávat jim novější kabát. Samozřejmě ve vší úctě k původní skladbě. Řada interpretů ve světě na tom založila svou kariéru. Když to někdo dělá v Česku, tak je většinou kritizován, že to je z toho důvodu, že nemá vlastní repertoár, ale já se nedám. (úsměv)

Na co se tedy mohou těšit vaši příznivci na dnešním galakoncertě s Piráty?
Máme nachystaný jeden krásný duet s Jiřím Ševčíkem. Speciálně pro tuto příležitost jsme pak skladbě nechali opatřit český text, což je z mého pohledu naprosto unikátní. Pak také diváky čeká ještě několik dalších překvapení. Logicky bych je nerad dopředu prozrazoval…

Jaký je váš vztah k východním Čechám, k Pardubicím?
Pardubice mám moc rád, protože jsem jako kluk četl knížky spisovatele Miloše Zapletala, který v Pardubicích vedl skautský oddíl. Miloval jsem jeho dobrodružný román z prostředí vodáckého prázdninového tábora Ostrov přátelství, kde byl tento kraj hodně popisován. Vždycky mě lákalo tato místa prozkoumat a podívat se sem. I dodnes je to pro mě magické, když se například v Pardubicích setkávám s místy, jimiž procházel i hlavní hrdina této mé oblíbené knížky.