Do Prahy přijedete po krátké době a pro velký zájem ze stran českých i zahraničních fanoušků jste zařadila hned dva koncerty. Jak si takový zájem vysvětlujete?
Je to neskutečné a moc si toho vážím. Během své kariéry jsem odehrála mnoho koncertů a vždy mne moc potěší, když přijde plný sál lidí a já mohu všem zazpívat. Praha je úžasné město, ráda se tam vracím. Dokonce jsem začala spolupracovat s místním orchestrem. Je to skvělé.

Zdroj: Youtube

Se kterým?
S vaším symfonickým orchestrem jsem nahrávala moji novou edici písní. Jsou to velcí profesionálové, o čemž svědčí také jejich celosvětové úspěchy. Máte opravdu dobré muzikanty. Vše klapalo, jak mělo, a já budu ráda ve spolupráci pokračovat, samozřejmě když budou chtít i oni.

Michal Hrůza
Michal Hrůza: Vše záleží na úhlu pohledu. Jsem věčný optimista

Budete s nimi vystupovat i v rámci pražského koncertu?
Na koncerty jezdím s vlastním orchestrem, na který jsem při živém vystupování zvyklá. Myslím, že to tak i dobře funguje a můžeme předvést to nejlepší, co v nás je. Chceme přinášet hudbu nejvyšší kvality.

Když zavzpomínáte na vaše hudební začátky, jaké byly?
Všechno to začalo u nás v Avignonu díky lokální talentové soutěži. Vyhrála jsem v ní jízdenky do Paříže, kde jsem vystoupila ve velké televizní pěvecké soutěži. Byl to pro mě velký zážitek, cestovala se mnou celá rodina, čímž mi obrovsky pomohla. Rodiče mě vůbec velmi podporovali. Hodně mi to pomohlo i v celkové kariéře.

Carlos Santana.
Carlos Santana slaví sedmdesátku

Lidé vás považují za nástupkyni slavné Edith Piaf. Co na to říkáte?
Je to pro mě velká čest. Víte, Edith byla vždy mým vzorem a velkou učitelkou. Vnímala jsem ji od útlého dětství a odjakživa jsem chtěla být jako ona. Během své kariéry jsem vystupovala na celém světě a tak věřím, že přívlastek nástupkyně Edith Piaf je i tak trochu zasloužený. Každopádně jsem k ní vždy chovala obrovský respekt, byla to velká zpěvačka.

Koncertování po celém světě musí být náročné i fyzicky. Co nějaká speciální péče o tělo, je potřebná?

Pokud budeme mluvit o zdroji životní síly, tak je samozřejmě nutné se o vlastní tělo dobře postarat. Ráda jím, ale nikdy se nepřejídám. Dávám přednost organickým produktům, jako jsou ryby, ovoce a zelenina. Kromě toho jsem nikdy nekouřila a hodně spím. Zejména před koncertem.

Linda Rybová
Linda Rybová: Existují světy, do nichž nepatřím

Prý jste první evropský umělec v historii, který vystupoval v Číně. Je to tak?
Asi to tak bude. V roce 1986 mě pozvala čínská vláda, abychom udělali turné po jejich zemi. Jela jsem ho se svými francouzskými hudebníky, společně se skvělým čínským smyčcovým orchestrem. Tenkrát jsme odehráli dva koncerty v Pekingu a Šanghaji. Dostalo se mi velmi vřelého přivítání. Když jsem zpívala píseň Jasmínová květina v čínštině, publikum úplně šílelo.

Jste známá také tím, že zpíváte několika jazyky. Kolik jich je a který je podle vás nejtěžší?
Celkově zpívám v devíti světových jazycích. Nejtěžší pro mě, coby Evropanku, není čínština ani japonština, ale finština. Ta je opravdu velmi složitá na výslovnost.