„Ve Smetanově síni Kaufmann nabídne to nejlepší z Pucciniho árií ze svého alba, jenž bylo v těchto dnech nominováno na cenu Grammy," uvedla Čechovská.

Ti, kdo se nebudou moci náhradního koncertu zúčastnit, měli možnost vstupenky vrátit v místě, kde je zakoupili. Promotér nyní uvolnil do prodeje ještě další vstupenky. Zájem publika o vystoupení Kaufmanna je tak velký, že například v Mnichově přijímají na koncert v Bavorské státní opeře od zájemců s celého světa písemné předobjednávky, které budou slosovány a pouze výherci si budou moci vstupenky zakoupit.

Kaufmann za své pěvecké výkony sklízí po celém světě ovace publika a zároveň ocenění kritiků, kteří vyzdvihují emotivní rozmanitost jeho projevu. Rodák z Mnichova je držitelem celé řady prestižních ocenění. Jeho pracovním kalendářem se podle informací zpravodajství BBC řídí při plánování svých sezon na několik let dopředu všechny význačné světové operní domy a koncertní sály. V newyorské Metropolitní opeře se stal prvním zpěvákem, který dosáhl stejného statusu superstar jako legendární Luciano Pavarotti. Na prvním koncertě současného turné v milánské La Scale zažil pěvec čtyřicet minut ovací vestoje.