Páteční program přilákal do moravskoslezské metropole další tisíce lidí a areály Slezskoostravského hradu a Černé louky už tak od podvečerních začínaly pomalu praskat ve švech. „Za první dva dny zavítalo na festival více než patnáct tisíc lidí. Další velký nápor očekáváme i v sobotu. Dvakrát se letos muselo rozšiřovat stanové městečko, což se dříve nestalo. Nyní je tam přes devět set stanů a nocleh tam našlo na dva tisíce tři sta lidí,“ uvedl aktuální čísla týkající se návštěvnosti jeden z organizátorů festivalu Jiří Sedlák.

Hudební fanoušci absolutně pohlceni pohodovou atmosférou si v pátek s velkou chutí dál užívali různá vystoupení na jednotlivých scénách. Hlavní hvězdy zářily, ty menší příjemně překvapovaly.

„Zatím je to fakt hodně dobrý. Jsem na Colours poprvé a jsem úplně nadšená. Díky pestrému výběru hudebníků si člověk může vybrat to, na co má zrovna chuť. Perfektní je i propojení s divadlem a to nemluvím o další nabídce, jako jsou workshopy,“ přiblížila své dosavadní dojmy z festivalu jednadvacetiletá Barbora Simajchlová z Prahy.

Velké očekávaní pak mají návštěvníci festivalu i od sobotního a nedělního programu, které jsou opět „pestré a nabité“. Některé z nich však začínají trápit obavy, jestli se na vystoupení hlavní hvězdy celé akce, irské zpěvačky Sinéad O’Connor, vůbec dostanou. Nejsilnější magnet letošních Colours, který na hlavní scéně rozezvučí svůj charismatický hlas v sobotu od osmé hodiny večerní, totiž jistě přivábí do už tak plného areálu další tisícovky hudebních nadšenců.

„Hlavně aby vydrželo pěkné počasí, které zatím Colours přeje, a bude to úplná pecka,“ podotkl jeden z dalších návštěvníků akce – Jiří Pavelka z Brna.

Pozor na falešné náramky!

Oragnizátoři Colours of Ostrava přicházejí s aktuálním varováním. Nekupujte při cestě na festival identifikační pásky na ulici nebo třeba na nádraží! Ochranka stojící u vstupů a kontrolující návštěvníky akce totiž narazila na zfalšované náramky.

„Vstupenky by měli lidé vždy nakupovat ve festivalové pokladně. Tyto lístky pak budou vyměněny u vstupů na festival za originální pásky na ruku. Kdo bude mít falšovaný náramek, nebude do areálu vpuštěn,“ vysvětlil Jiří Sedlák, jeden z organizátorů Colours of Ostrava.

Případů zfalšovaných pásků se podle jeho slov podařilo díky bezpečnostním prvkům odhalit už několik. Pořadatelé proto zároveň prosí účastníky akce, aby informovali je nebo policii v případě, že by zahlédli někoho, kdo prodává pásky přímo na ulici.