Role všech tří protagonistek v projektu jsou zřejmé. Sólistka opery Národního divadla Andrea Tögel Kalivodová zpívá za doprovodu Ladislavy Vondráčkové slavné árie a role, které provázely i Emu Destinnovou. Jedná se například o Ježibabu z Dvořákovy Rusalky, Habaneru z Bizetovy Carmen či Pannu Rózu ze Smetanova Tajemství.

Barbora Šporclová Kodetová kostýmově stylizovaná do Emy Destinnové má na starosti mluvené slovo. Zprostředkuje v knize vydané vzpomínky Marie Martínkové, dlouholeté společnice Božské Emy, jak se jí v její době říkalo. Díky skvělému přednesu si literární část pořadu s pěveckými pasážemi v ničem nezadá. „Velice ráda účinkuji v hudebně-literárních pořadech. Před tímto projektem jsem již dělala s herečkou Valérií Zawadskou a klavíristkou Kristinou Kasíkovou jiný projekt Slavní muži Almy Mahler. Hrál se velmi dlouho a měl veliký úspěch. Když za mnou proto přišel producent s nabídkou na pořad Božská Ema, byla jsem nadšená. A jsem pořád. Od prvního do posledních zatím realizovaných představení mám pokaždé opravdu krásný pocit," říká k projektu pěvkyně Tögel Kalivodová.

Podle Barbory Kodetové není pořad jen historickým ohlédnutím za umělkyní. Naznačuje i rozdíly tehdejší a současné doby. Odkaz Emy Destinnové je aktuální po mnoha desetiletích. Postavení umělce se dnes ale změnilo. Nejsme tak vyhraněné osobnosti. Globalizace a média plná informací obrušují hrany. Všichni víc víme, víc umíme, ale jsme vesměs nahraditelní. To dříve nebylo," říká herečka.

Andrea Tögel Kalivodová v současnosti vystupuje v pravidelných rolích i v Hudebním divadle Karlín a Státní opeře. Vedle toho koncertuje prakticky po celém světě. Ladislava Vondráčková je docentkou na oddělení klavírní spolupráce Akademie múzických uměn a spolupracuje s řadou předních českých orchestrů. Barbora Kodetová jako pokračovatelka slavné herecké dynastie působila nebo působí například v činohře Národního divadla, Švandově divadle, Činoherním klubu, divadelním spolku Kašpar a v Divadle Na Jezerce. Známá je i z filmů a televize.