Protože je kapacita festivalu omezená, není divu, že je téměř vyprodáno. „Vše nasvědčuje tomu, že největší domácí beach open air festivalu, který proběhne 18. a 19. srpna, bude vyprodán – a to počtvrté v řadě. Aktuálně je již prodáno 95 % vstupenek z celkové kapacity areálu,“ informoval za pořadatele Petr Tajčman.

Přestože festival u „českého moře“ stoupá na popularitě organizátoři se vždy snaží návštěvníkům nabídnout originální program a představit zde interprety zvučných jmen. Celkem vystoupí více než sto umělců.

První jméno v seznamu zahraničních umělců je belgický producent Felix De Laet se svým projektem Lost Frequencies. Autor skladeb Are You With Me nebo Reality, bez kterých se po světě neobešlo snad žádné taneční rádio, přijede dokázat, proč se o něm mluví jako o geniálním producentovi.

Zdroj: Youtube

K Máchovu jezeru na pláž Klůček se po čtyřech letech také vrátí holandské duo W&W. Do producentského arzenálu jim za tu dobu přibylo více jak padesát skladeb a remixů, kterými jen potvrdili, že jim právem patří nejen pozice headlinera letošního ročníku Finlandia Mácháče, ale také 13. příčka v anketě DJ Mag Top 100 DJs, kde se jinak již čtvrtým rokem drží v TOP 20.

Headlinery druhého festivalového dne jsou Sunnery James & Ryan Marciano. Tento rok se navíc setkají s Axwellem na jednom podiu. v rámci poslední Sensation, se kterou jsou SJRM po léta spjati podobně jako legendární MC Gee.

Hudba, pohoda i déšť. Sobotní festival Rozmarné léto na pláži Klůček u Máchova jezera nabídl vše, co k takové pravé letní akci patří.
Rozmarné léto přilákalo k Mácháči stovky lidí

„Letošní festival je opět poskládán z umělců, kteří mají široký hudební záběr a line up jako celek tak pravděpodobně oslovil zase o něco více návštěvníků než loni, Kromě dříve oznámených hlavních hvězd W&W a Sunnery James & Ryan Marciano jsme posílili také techno stage, která bude mít hned 4 zahraniční headlinery,“ říká pořadatel festivalu Zdeněk Gabriel.

Zdroj: Youtube

Největší open beach festival v Čechách míří noví návštěvníci, ale i stálice, kteří zůstali věrni elektronické hudbě a jak se Finlandia Mácháč každoročně zapisoval do historie. „Byla jsem na prvním ročníku. Sice jsem nějaké ročníky vynechala, ale na tento festival se budu vracet, jak to bude možné,“ říká dvaatřicetiletá Leona z Liberce.

Finlandia Mácháč je také omezený svojí kapacitou a nemůže se vzhledem k prostorům pláže rozrůstat. Pořadatelé v minulosti vyřešili problém s místem tak, že podium, kde vystupují hlavní hvězdy přesunuly na hladinu jezera. V roce 2011 se stal festival dvoudenní.

Nyní jsou k dispozici vstupenky za 1 190 korun, na místě pak návštěvník zaplatí za dvoudenní vstupné 1 500 korun. Kompletní line-up naleznete zde: http://www.festival-machac.cz/cs/artists/