Program Szigetu se stále rozrůstá o další hvězdy a na fanoušky čeká týdenní nonstop zábava na více než 50 různých místech festivalu. K dříve ohlášeným Pink, Kasabian, Jamie Cullum, Wiz Khalifa, Major Lazer, PJ Harvey či Alt-J se na letošním Szigetu přidávají na koncerty hvězd Macklemore & Ryan Lewis, Biffy Clyro či Birdy a dalších sedmi kapel. To není zdaleka všechno. Program byl také rozšířen o kompletní World music scénu, které dominuje Klez-matic či Goran Bregovič. Zlevněné vstupenky je možné zakoupit do 31. května.

Festival Sziget, Ostrov svobody, je festival na celých sedm dní a koná se na krásném zeleném ostrově uprostřed Budapešti. Celotýdenní nonstop událost, kde najdete zhruba 50 programových stanovišť a nabídka zahrnuje okolo 200 událostí denně.

Zdroj: Youtube

Open air je považován za jedno z nejlepších a největších multikulturních setkání na světě.

Jména účinkujících kapel sahají od těch největších na mezinárodní poprockové scéně až po hvězdy elektronické a world music, i když tu při procházce po obrovském festivalovém areálu najdete i metal, folk, jazz, blues, alternativní a dokonce i klasickou hudbu.

Sziget není jen hudba, nabízí rozmanité kulturní vyžití jako divadla, cirkus nebo výstavy.

„Najdete tu také pláž, kde si můžete do sytosti užít léta, a Dunaj. Také jde o jediný velký festival, kde najdete autentickou romskou hudbu a místo pro gay komunitu," vysvětlil za pořadatele Přemysl Štěpánek a připomíná, že nemalou výhodou akce je také fakt, že se koná uprostřed Budapešti, turistického města s živou kulturní scénou, krásnými historickými budovami, tureckými lázněmi a s hospodami, které záměrně vypadají jako před demolicí.

Festival ročně přiláká více než 500 tisíc Szigeťanů během týdne konání.

Festival Sziget slaví 25. výročí9. - 16. srpna 2017
Ostrov svobody, Budapešť
50 programových stanovišť, 200 událostí denně
Kapely: Pink, Kasabian, Jamie Cullum, Wiz Khalifa, Major Lazer, PJ Harvey, Alt-J, Macklemore & Ryan Lewis, Biffy Clyro, Birdy, Breaking Benjamin, Tycho, Don Diablo, Marteria, Allah-Las a mnoho dalších