Open air turné Živých nás nedostanú koncipované k albu Hodina slovenčiny hostí Česká republika i Slovensko a podle organizátorů je to zcela unikátní příležitost, jak slyšet Elány v otevřeném prostoru. „Největší open air koncert byl naposledy v roce 2003 na Letné a překonal stotisícovou hranici návštěvníků. Moc se na turné těšíme," uvedl Vladimír Moško z managementu Elánu.

Současně podotkl, že z technického hlediska je open air koncert náročnější. „Naše scéna má to nejvyšší technické zabezpečení v nejvyšším standardu, který je pro takové akce požadován. Je odolná i velkému větru. Vše je vytvořeno speciálně pro tento typ koncertů, návštěvníci se mají na co těšit," dodal Moško.

Turné Živých nás nedostanú už kapela představila loni v halách, mimo jiné také v Brně. V čem tedy bude nadcházející letní vystoupení jiné? „V seznamu skladeb a hudební dramaturgii žádné změny nejsou, tento hudební program vznikl pro rok 2016 a 2017 a těší se velkému zájmu u posluchačů, z čehož máme radost," dodal Moško.

Mikulov Eláni hudebně objeví poprvé a jak předeslali, moc se na toto město těší. Očekávají, že na jejich vystoupení dorazí okolo deseti tisíc fanoušků. „Zaujalo nás jedinečné a krásné prostředí Mikulova i vhodný amfiteátr s velkou kapacitou, ještě jsme tam nebyli," prozradila kapela. Vstupenky na koncert stojí okolo 480 korun. „V prodeji jsou i zajímavé limitované akce, teď právě probíhá Valentýnská akce, tedy vstupenka pro dva za 660 korun. Všechny akce a ceny lístků jsou dostupné v předprodeji na www.ticketportal.cz," upřesnila marketingová specialistka Kateřina Goroškov.

Letní turné 2017• Mikulov, Amfiteátr: 17. června 2017
• České Budějovice, Náplavka: 30. června 2017
• Plzeň, Amfiteátr Lochotín: 15. září 2017