V neděli Folkové prázdniny pokračují výtvarně divadelní zahradní slavnostní v zámeckém parku. O odpolední muziku se postará originální dechový ansámbl Balkansambel ze Slovenska. Na večerních koncertech vystoupí maďarská skupina Muzsikás s klasickým Škampovým kvartetem a irský zpěvák Lorcán Mac Mathúna.

V pondělí program festivalu nabídne Horňáckou cimbálovou muziku Martina Hrbáče a originální hudební projekt Mariana Friedla a Jitky Šuranské Beránci a vlci, na kterém společně vystoupí ještě Ženský sbor z Kudlovic, Sdružení nezávislých jazzmanů a Stará beskydská muzyka RukyNaDudy.

Výtvarník Matěj Forman a velvyslanec Daniel Meron (vpravo) o víkendu na Kuksu.
Velvyslanec Izraele zavítá do Třebíče a zahájí festival Šamajim

Vrcholem pondělního večera bude koncert dánského akustického tria Dreamers´s Circus. Skupina inspirovala dramaturga festivalu k tematickému zaměření celého letošního ročníku, podle názvu skupiny je pojmenoval „O snech a snílcích“.

„Festival se bude věnovat snům, touhám, bláhovostem, ale také ukolébavkám. Vybrali jsme muzikanty, kteří si vysnili svou hudbu coby skladatelé nebo interpreti a postupují k těmto snům a touhám. I ty, kteří přímo se sny jako tématem pracují," vysvětluje letošní téma dramaturg festivalu Michal Schmidt. A dodává: „Soustředíme se ale také na splnění našich dramaturgických snů a tužeb. Do dramaturgie se nám promítají i naše dávné bláhové představy o hudbě, která nám připadala, že se do našich končin ani dostat nemůže."

PIKNIKŮV KLUB. "Nevím, jestli by se nám někdy ještě podařilo sehnat devět lidí, kteří by do něčeho podobného šli. Je to jednou za život," říká o Mongol rally člen posádky Radim Večeřa. Dostat se do cíle jemu i ostatním členům Piknikova klubu mají vozy Mar
OBRAZEM: Mongol rally vede i přes Třebíč