Prague Metronome Festival to rozjíždí ve velkém. Zatímco debutový ročník nabídl punkovou legendu Iggyho Popa, u druhého se pořadatelé ještě více překonali a pozvali jednoho z nejpopulárnějších světových hudebníků Stinga.

Open air se uskuteční v termínu 23. a 24. června 2017 na pražském Výstavišti.

Předprodej pro členy zpěvákova fanklubu a pro přímo oslovené diváky minulého ročníku startuje již dnes 9. prosince. Všichni ostatní si je mohou vstupenky za zvýhodněnou cenu zakoupit v pondělí 12. prosince.

Doprovodí ho trio

Britský umělec do Prahy přijede s aktuálním kritikou opěvovaným albem 57th & 9th, jež vyšlo v listopadu. V září mu předcházel singl I Can't Stop Thinking About You, s nímž se Sting dostal po 12 letech do hitparády Billboardu.

Zdroj: Youtube

„Jsme opravdu šťastní, že se nám podařilo získat Stinga pro Prague Metronome festival 2017 a že můžeme tuto radost sdílet se všemi fanoušky. Bude to zároveň Stingova česká festivalová premiéra a jsme nadšení, že to bude právě na Metronomu," říká hlavní dramaturgyně Barbora Šubrtová.

Na turné 57th & 9th Stinga doprovodí tříčlenná kapela, včetně jeho dlouholetého kytaristy Dominica Millera. Toho na pódiu doplní bubeník Josh Freese a Rufus Miller na kytaru.

The Police i sólista

Skladatel, písničkář, herec, spisovatel a aktivista Sting začínal koncem sedmdesátých let s kapelou The Police. Ta vydala pět studiových alb, získala šest cen Grammy, dvě ceny Brit a v roce 2003 byla zařazena do Rockenrollové síně slávy. Působil v ní jako hlavní zpěvák a baskytarista a samozřejmě skladatel.

Mezi nejslavnější hity The Police patří: Every Breath You Take, Don't Stand So Close to Me, Can't Stand Losing You nebo Every Little Thing She Does Is Magic.

Zdroj: Youtube

Jako jeden ze světově nejvýraznějších sólových umělců získal Sting dalších 10 cen Grammy, dvě ceny Brit Awards, Zlatý glóbus, Emmy Awards, tři nominace na Oscara a řadu dalších ocenění.

Ze sólových písní připomeňme například: Englishman In New York, Why Should I Cry For You nebo She's Too Good For Me.

Ochrana deštných pralesů

Stingova podpora lidskoprávních organizací jako Rainforest Fund, Amnesty International a Live Aid dává jeho umění univerzální přesah.

Společně s manželkou Trudie Stylerovou založil Sting v roce 1989 Rainforest Fund na ochranu obou světových deštných pralesů a původních obyvatel, kteří tam žijí. Společně uspořádali 17 benefičních koncertů s cílem získat finanční prostředky a zvýšit povědomí o ohrožených přírodních zdrojích naší planety.

Příští koncert se bude konat 14. prosince v Carnegie Hall. Od svého vzniku se Rainforest Fund rozrostl na síť vzájemně propojených organizací, které působí ve více než 20 zemích na třech kontinentech.