A je to, oddechli si dnes nad ránem brněnští policisté a strážníci, kteří monitorovali dění před a po koncertu legendární rockové kapely Rolling Stones na brněnském výstavišti. Podle aktuálních informací nedošlo k žádnému narušení pořádku.

„Do mimořádné akce jsme nasadili přes sedmdesát strážníků, v záloze ještě byli připraveni další muži a ženy v uniformách. Problémy s fanoušky nebyly žádné,“ informovala mluvčí brněnských strážníků Denisa Kapitančiková. Podle ní se příznivci kapely po koncertu rozešli v klidu a pokoji. „Bezprostředně po konci akce se sice valily davy, ale vše jsme zvládli,“ doplnila Kapitančiková.

Zdravotní problémy měla jen jedna dívka, která při koncertě dostala epileptický záchvat. Čtyřicetiletá žena si zase ztěžovala na bolesti břicha. Záchranka ji proto odvezla do nemocnice U Milosrdných bratří, kde ji ošetřili lékaři.

Rolling Stones přijeli do Česka popáté, brněnský koncert byl prvním mimopražským. Předchozí vystoupení současného turné odehráli v Budapešti, nyní míří do Varšavy a Petrohradu. Turné A Bigger Bang Tour, opakované kvůli loňskému zranění kytaristy Richardse, jenž údajně spadl na tichomořském ostrově Fidži z kokosové palmy, se vyhnulo Vídni. Proto byla mezi návštěvníky koncertu slyšet němčina, ale i slovenština, polština, angličtina a japonština.