Právě píseň nazvaná The Final Countdown zajistila Europe už v době jejich největší slávy místo mezi velkými hudebními jmény. Do Brna přijedou vůbec poprvé. Zahrají ve čtvrtek 18. května v DRFG aréně. Švédům předskočí domácí Kern a Public Relatio.

Chutně a zdravě

Členové kapely se v Brně ubytují v pětihvězdičkovém hotelu. „Chtějí prvotřídní ubytování, ale například sestavení jídelníčku nechali zcela na nás. Požadovali jen, aby to bylo dobré a zdravé," prozradil Michal Hakun z pořádající agentury Top Moravia Concerts. Europe v Brně zahrají ve své stávající kompletní sestavě. Ze zakládajících členů se představí zpěvák Joey Tempest a kytarista John Norum. Ostatní se připojili počátkem 80. let.

Zdroj: Youtube

Začátky kapely jsou spojené s rokem 1979 a někdejším názvem Force. „Průlom do světové scény přišel v roce 1985, kdy začali s producentem Kevinem Elsonem nahrávat třetí studiové album. Výsledkem bylo The Final Countdown. S albem se zrodilo několik hitů Carrie, Cherokee nebo Rock the Night, včetně slavné písně The Final Countdown, která se vyšplhala na první místo v hitparádách šestadvaceti zemí světa a prodalo se jí přes osm milionů kopií," přiblížil historii Radek Gehringer z Moravia Top Concerts.

Skupina Rolling Stones
Rolling Stones konečně vypsali evropské turné. Česko vynechají

Rozpad a comeback

V roce 1992 se Europe rozpadli a roku 2004 se dali opět dohromady a nahráli nové, hudebními kritiky velmi dobře hodnocené skladby a také alba Start from the Dark a Secret Society, o němž sám Joey Tempest řekl, že je jednou z nejlepších desek kapely.

Za svoji existenci Europe vydali devět studiových a tři živá alba. To nejnovější War of Kings vydali předloni. Na loňském turné odehráli v první polovině živě právě desku War of Kings a v druhé polovině nejslavnější The Final Countdown.