Výběr z nich uvede Andrea Konstankiewicz-Nazir a Dorota Barová na koncertě, který se uskuteční v pondělí 20. února na Malé scéně příbramského Divadla Antonína Dvořáka. Naprosto svébytná, křehce dynamická a výrazově nesmírně bohatá hudba majitelek dvou sametových hlasů a dvou krásně znějících cell zazní od 19 hodin.

Také čtěte: Kauza teplárna: Shoda na znaleckém posudku. Významný posun, tvrdí starosta

„V Příbrami jsme hrály několikrát v čajovně a vždycky to byla krásná setkání. Toto město mám spojené hlavně s místním rodákem Františkem Drtikolem, o kterém vyšla nádherná kniha Dějiny světla. Protože nám Indies vydalo The Best Of, tak na koncertech momentálně hrajeme takový průřez dosavadní tvorbou i skladby nové," vysvětlila Dorota Barová.

„Ohromná síla Tara Fuki tkví v jejich naprosté vokální přirozenosti a dokonalé souhře, založené na vzájemném doplňování obou protagonistek při zpěvu a hře na violoncello. O jejich koncertech je známo, že dokáží diváka naprosto vtáhnout do snivého světa Tara Fuki, a jsou proto vyhledávanou pochoutkou pro všechny hudební gurmány," uvedl Přemysl Štěpánek z vydavatelské firmy Indies Scope.

Obě violoncellistky, tedy Andrea Konstankiewicz-Nazir (dále hrála v kapele BOO, hudebně-taneční formaci Rale a ve francouzském Kubilai Khan Investigations) a Dorota Barová (rovněž zpívala se skupinou Chorchestr a Asyl Akt), se hudbě věnují od malička, ale až jejich společným setkáním v Brně v roce 2000 mohlo vzniknout duo Tara Fuki. Od svého vzniku slaví koncertní úspěchy po celé Evropě (ČR, Slovensko, Francie, Německo, Itálie, Rakousko, Švédsko, Polsko, Rusko, Ukrajina, Rumunsko, Holandsko, Anglie) a střední Americe.

Nepřehlédněte: Jiří Jiroušek: Vltava je velmi romantická řeka, Brdy zase nenápadně zajímavé

Trojnásobné držitelky Andělů budou hrát převážně skladby z výběrového alba The best of… Dvojitý vinyl obsahuje 21 skladeb včetně jedné dosud nevydané s názvem V rytmu s deštěm zpívané netradičně česky. Tuto píseň přináší také CD, které ale má o jednu skladbu méně. Více se jich totiž na CD nevešlo.

Autor: Karel Souček