Program započne majálesový průvod, který vyrazí ve 14:00 z náměstí Míru městem do areálu. Hudební program zahájí děti z oblíbené univerzitní školky Quočna a také univerzitní sbor. O hudební zážitek se postará 6 prvotřídních kapel. Some Reason mladá kapela ze Zlína, tvorbou zaměřující se na alternativní rock. Reggay, která, jak už název napovídá, ponoří majáles do pohody tónů reggae. Pětičlenná pop-rock alternativní formace We on the Moon, která boduje nejen v rádiovém éteru i naživo. John Wolfhooker rock´n´rollová banda, jež stihla koncertovat po celé ČR i v Kanadě, chybět nebude ani ve Zlíně.

Baťův kanál. Ilustrační foto
Baťův kanál láká na nové lodě, sezona skončí dřív

Od 21 hodin přivedou diváky do varu Zoči Voči slovenští bratři, jejichž tvorba vychází z žánrů jako punk, hardcore a rock. Závěrečnou třešničkou na dortu celého majálesu bude hlavní hvězda pardubická skvadra Vypsaná fixa.

Připravena bude také pestrá nabídka sportovního vyžití. Návštěvníci budou moci vyzkoušet oblíbenou slackline, skákací boty nebo si zahrát frisbee.

„Majáles se každoročně snažíme dostat o úroveň výše, ale zároveň zachovat kouzlo studentského ducha akce. Letošní ročník bude plný kvalitní hudby, dobrého jídla a pití a v neposlední řadě dobré nálady," uvedl Patrik Dohnal, hlavní manažer Majálesu UTB.

Studentská unie UTB je nezisková organizace, která vznikla v roce 2005. Sdružuje studenty jako partu nadšenců, kteří vyměnili svůj volný čas za vylepšení volného času ostatních. Všichni členové se dobrovolně, bez nároku na honorář, ale s úsměvem na rtech vrhají do nejrůznějších projektů, které zpestřují život nejen studentům, ale i široké veřejnosti města Zlína. (ex)

Majáles 2016 ve Zlíně.
FOTO, VIDEO: Zlínští studenti slavili do noci na Majálesu
Majáles 2015 ve Zlíně.
FOTO, VIDEO: Útébé, oleee. Zlínský majáles po třinácté