Jednou z hvězd letošního Pardubického majálesu, který se uskuteční v sobotu na louce u koupaliště Cihelna, bude i populární hudební letka Mig 21 vedená charismatickým zpěvákem, hercem, moderátorem a především jedním z nejlepších hráčů na nafukovací kytaru na celém světě JIŘÍM MACHÁČKEM.

V sobotu se s populární hudební letkou Mig 21 zúčastníte studentských oslav v podobě Pardubického majálesu. Máte větší vztah k oslavám či studentům, případně studentkám?
Vzhledem k tomu, že jsem byl jednou ve svém dosavadním životě zvolen králem majálesu, mám ho moc rád. I proto ho považuji za významný svátek. Když studenti zvolí králem majálesu někoho tak významného, jako jsem já, nemůže to být přece žádný bezvýznamný svátek. (smích)

Měl by být tedy majáles zařazen v kalendáři jako významný den nebo dokonce státní svátek?
On už jím de facto je. Oficiálně začíná období majálesů prvního května. Domnívám se, že by měla být brzy napravena jedna velká historická křivda. Tento den by podle mého názoru neměl být Svátkem práce, ale Svátkem lásky, kterým ostatně původně byl. A jak všichni dobře víme, láska přece musí zvítězit nad prací, pravdou, lží i nenávistí!

Váš pardubický koncert se uskuteční v období, kdy vrcholí oslavy 70. výročí osvobození Československa. Chystáte se v Pardubicích někoho osvobodit?
Na toto výročí se už dlouho pečlivě chystáme. Především bychom se v Pardubicích chtěli osvobodit my. Pokud se bude chtít někdo připojit, budeme rádi. Alespoň to bude naše kolektivní osvobození.

Pardubický majáles každoročně dává příležitost mladým začínajícím umělcům i hvězdám, které se ocitly na výsluní své kariéry. Do které kategorie se řadíte vy s kapelou Mig 21?
Myslím, že jsme mladá, začínající kapela, beznadějná a ne zcela perspektivní, s radostnou vyhlídkou na to, že se jednou staneme starší a končící skupinou. Ale po pravdě řečeno, my se tomuto škatulkování dost bráníme. Jsme nesmírně hrdí na to, že jsme především chlapeckou taneční, pěveckou a striptérskou skupinou z Prahy 5 – Smíchova, přičemž klademe důraz zejména na striptérskou stránku našich vystoupení. I proto jsou nám blízké majálesy, kde je obvykle velké množství studentů a studentek. A ti dělají striptýz většinou častěji než důchodci. Zřejmě i proto, že jsou za něj zpravidla lépe placení než případní seniorští striptéři a striptérky.