Jednou z hvězd letošního ročníku bude dlouholetá spolupracovnice Michaela Jacksona Jennifer Battenová. Kytaristka odehraje sérii sólových koncertů a v Praze vystoupí s písničkářkou Janou Šteflíčkovou či Dagmar Voňkovou.

Battenová, která v minulosti doprovázela i Jeffa Becka, na festivalu Kytara napříč žánry vystoupila již v roce 2009. Jako členka Jacksonovy doprovodné skupiny se objevila v roce 1996 na pražské Letné na koncertu v rámci jeho turné HIStory.

Jirmal oslaví v Rudolfinu narozeniny 

Mezi dalšími interprety letošního festivalu budou americký kytarista, skladatel a aranžér Adam Rafferty, Lorenz Schmidt, Silvio Schneider a Ingo Halama a jejich čeští kolegové Norbi Kovács, Libor Šmoldas, Miloslav Klaus a ředitel festivalu Stanislav Barek. Zahraje skupina Njorek s citeristou Michalem Müllerem a zazpívají Martina Míková a Zuzana Laura. Mimořádným hostem závěrečného koncertu bude Jiří Jirmal, který v Rudolfinu oslaví své 91. narozeniny.

Kromě několika pražských lokalit zamíří festival také do Varnsdorfu, Dolní Poustevny, Chýně, Černošic, Tábora a Pardubic a po letech zahrají festivaloví hosté opět v Německu ve Schweinfurtu a Stadtlauringenu v Bavorsku a v saském Sebnitzu. Více informací se nachází na www.kytaranapriczanry.cz.

Čtěte také: Praha oslaví v listopadu mezinárodní den flamenka festivalem