O festival je rok od roku velký zájem a vypadá to, že i letos tady vsadili na „dobrou kartu." „Zájem o téma, které Špalíček nese, tedy 60. léta, významné osobnosti těchto let, zajímá čím dál větší okruh lidí. Tím je také festival v republice jedinečný," zhodnotil Smolka.

Třídenní hudební maraton odstartovala ve čtvrtek 23. června večer meziříčská parta Faunus.

Hlavní hvězdou programu v tento den byla britská kapela The Swinging Blue Jeans, jejíž kořeny sahají až do padesátých let. Pátek patřil především českým a slovenským umělcům a blues. Program na II. nádvoří zámku Žerotínů zahájila svým rozlučkovým koncertem v 18 hodin jedna z nejdůležitějších tuzemských rockových skupin 60. let The Matadors, na kterou navázal Blue Effect.

Sobotní program začal už ve 14 hodin na II. nádvoří koncertem Laca Decziho a kapely Cellula New York, po kterých vystoupil Jaroslav Hutka a Fedor Frešo nebo slovenský zpěvák Pavol Hammel s kapelou Prúdy.

Zlatými hřeby byla kapela The Crazy World of Arthur Brown a sourozenecké duo Hana a Petr Ulrychovi s Javory a Javory Beat. V prostorách velkého sálu sklízela srdečný potlesk místní rodačka Markéta Irglová. Interpretů, kteří se na festivalu představili, bylo ale daleko více. Čtěte v pondělním tištěném vydání Valašského deníku.

TÁŇA MARKOVÁ