Hanácké Woodstock & Bystřické pivní salon se chystá na sobotu 6. srpna v místním amfiteátru v Zámeckém parku. První kapela centrum města rozezní ve 13 hodin.

„Zůstáváme u stejného formátu, kostru festivalu tvoří vystoupení osmi kapel, letošní program je ale asi ze všech ročníků nejsilnější," míní místostarosta města Ivo Slavotínek.

„Obvyklé schéma bylo, jedno až dvě celostátně známá jména, doplněné revivalovými a mladými kapelami. Letos máme čtyři silnější jména a k tomu dvě, tři regionální kapely. Proto si myslíme, že programově jde o nejsilnější ročník," vysvětluje.

Pořadatelé se drží i stejné dramaturgie. Na hudební přehlídce tak hraje jen rocková muzika.

„Festival není multižánrový, ale rockový, držíme se klasického bigbítu, rockové muziky. Myslíme si, že v kombinaci s Bystřickým pivním salonem, který pořádáme druhým rokem nabízíme příjemně strávené sobotní odpoledne. Muzika, pivo a dobré jídlo," pokračuje Ivo Slavotínek.

Pivní stánky zaplní Zámecké náměstí a k dispozici bude okolo třicítky druhů piva. „Významná část produkce bude z malých, místních regionálních pivovarů," upozorňuje ještě.

Program odstartuje ve 13 hodin kapela Celardor, po ní zahraje No limit, Stracené ráj, Krucipüsk, Katoda, Loretta, Mága a Žďorp a festival ve 23.30 uzavře kapela Progres 2.

„Mňága je klasika, vyrůstali jsme na ní, takže se na ni těším. Pro malinko starší posluchače je hodně silnou pozvánkou Progres 2 a myslím si, že pro mladší posluchače je zase velkým tahákem Krucüpisk. Podle některých ohlasů je to vycházející hvězda české rockové scény. Autentická, syrová muzika s původními texty," dodává Ivo Slavotínek.

Vstupné lze koupit i na místě a to za 300 korun. Více informací je uvedeno na www.woodstock.velkabystrice.cz