Situaci vylíčila jedna z návštěvnic koncertu. „Na koncert jsem se hrozně těšila. Paní Špinarová odzpívala první písničku, u druhé řekla, že se omlouvá, že jí je špatně a odešla do šatny. Odtamtud po chvíli přiběhla jedna ze zaměstnankyň divadla a ptala se, jestli je v sále lékař, protože prý paní Špinarová v šatně omdlela. Pomoc hned nabídly dvě lékařky," popsala atmosféru při náhlé událost jedna z divaček.

Okamžitě prý na místě také byla také posádka rychlé záchranné služby, která zpěvačce poskytla první pomoc. „Po poskytnutí přednemocniční péče jsme pacientku transportovali do pražské nemocnice pomocí letecké záchranné služby," uvedla Petra Effenbergerová, mluvčí středočeské záchranné služby.

Zpěvačka v bezvědomí

Kolaps zpěvačky se ukázal být tedy mnohem vážnější, než pouhou chvilkou únavou. Více řekl prostřednictvím webových stránek zpěvačky její syn Adam Pavlík. „Maminka je momentálně v bezvědomí, ale věříme, že se ten stav zlepší. Prosíme všechny fanoušky, aby na ni mysleli a drželi jí palce. Opravdu to teď moc potřebuje," stojí na webu Věry Špinarové. Ta měla nasmlouvané další koncerty. Ty jsou ale nyní všechny zrušené.

Krátce po oficiálním zveřejnění informace na facebookových stránkách zpěvačky vyjádřily stovky fanoušků i přátel podporu a přání brzkého uzdravení. „Držíme palce, ať všechno dobře dopadne," napsala jedna z uživatelek facebooku Květa. „Jste silná žena, dáte to," reagovala na zprávu další zpěvaččina fanynka Petra.