Jaké hosté vystoupí Lenka Dusilová, David Dorůžka, Tara Fuki a Kvintesence Quartet. Na koncertě zazní průřez repertoárem kapely, včetně několika premiér připravených speciálně pro tuto příležitost a pro spolupráci s pozvanými hosty, součástí večera bude i videoprojekce reflektující historii kapely.

Radiohead. Kapela se ve svých textech už od počátků zabývá nečekaně závažnými tématy.
Oživování klasiky. Letos znovu vyšli Beatles i Lucie. A chystá se Traband

Tvorbu Vertiga, které má za sebou vydání šesti alb, několik jazzových „Andělů“ a nominací, definují sofistikované kompozice i totální improvizace, ale také písňové formy, kterým nescházejí rafinovanost a originalita. S každým albem či projektem posouvá Vertigo hranice imaginace zase o kus dál a je stále nepředvídatelné, každé jeho album je událostí sezony.

Zdroj: Youtube

Vertigo od svého vzniku intenzivně působí na české, slovenské i zahraniční scéně, převážně klubové a festivalové.

Původně pětičlenné obsazení kapely vystupující pod názvem Vertigo Quintet (Marcel Bárta saxofon, Oskar Török trubka, Vojtěch Procházka klavír, Rastislav Uhrík kontrabas, Daniel Šoltis bicí) doplnila v roce 2008, na třetím albu, violoncellistka a zpěvačka Dorota Barová, která se od té doby stala regulérní členkou souboru a autorkou části repertoáru.

Chinaski
Skupina Chinaski odstartuje v říjnu své turné v Ostravě

Vertigo je dnes šestice svébytných hudebních osobností, z nichž každá má vlastní paralelní hudební kariéru, přesahy do mnoha jiných žánrů či stylů, vlastní hudební vkus a vyjadřovací prostředky a jejich souhra a součet všech jejich zkušeností a přístupů je tím, co činí tvorbu šestice jedinečnou.