„Z Haberova Teamu máme velikou radost. Kapela, která prakticky na festivalech nevystupuje, se pro letošní rok rozhodla udělat výjimku a vybrala si pro letní vystoupení náš festival. Můžeme se těšit na průřez celou tvorbou skupiny Team a samozřejmě na jejich největší hity," uvedl pořadatel festivalu Pavel Mikez.

Právě on stojí i za změnou názvu celé akce. „Slovo Benátská je mnohem údernější. Navíc původní jméno bylo spojené i s místem, kde jsme dvě desetiletí festival pořádali. Takže mnoho našich fanouškům nám dodnes občas říká Malá skála. To vše by měl nový název zpřehlednit," sdělil Mikez.

Oslavy výročí

Největší zahraniční hvězdou bude kapela HIM. Finští muzikanti do Vesce přijedou po loňském úspěšném vystoupení na největších světových festivalech. „V sobotu 26. července zahrají své největší slavné hity, jako například Join Me In Death nebo Wicked Game," podotkl Mikez stím, že pódium Benátské letos vybrali pro oslavu výročí přední české a slovenské kapely. Ve Vesci oslaví 30. výročí své činnosti slovenští Tublatanka a Zóna A, Slobodná Európa má zase 25 let. Další vystupující Chinaski mají letos dvacetiny.

Návštěvníci se dále mohou těšit na kapely Divokej Bill, Čechomor, Mandrage, Horkýže slíže, Mig 21, zpěváka Tomáše Kluse nebo Michala Hrůzu. Mezi dalšími vystupujícími budou Mňága a Žďorp, Krucipüsk, Vilém Čok, Vypsaná fixa, Aleš Brichta, Visací zámek, Michal Prokop se svými Framus Five a Kreyson.

Vstupenky jsou v předprodeji

Nyní jsou v předprodeji jednodenní vstupenky od 199 korun a vstupenky na celý festival od 1150 korun. Jejich cena se s blížícím začátkem festivalu bude zvyšovat. Více informací se nachází na www.benatska.cz.

Loni festival zaznamenal úbytek diváků. Program na Benátské noci ve Vesci u Liberce sledovalo podle pořadatelů 15.000 diváků, zatímco předloňské festivalové vystoupení Kabátu vidělo přibližně 24.000 lidí.