Informační a kulturní centrum Jáchymov proto připravuje pro své návštěvníky a milovníky dalekých výhledů týden plný poznávání jáchymovského okolí s výlety právě k těmto místům. V týdnu od 8. do 15. srpna bude probíhat ,,Top týden jáchymovských výhledů". V tomto týdnu bude připraveno sedm výletů po místech, která nabízejí zajímavé a krásné výhledy do krajiny Krušných hor.

Interiér IC s raznicíKaždý účastník tohoto ,,Top týdnu" obdrží na IKC hrací kartu s podrobnostmi, mapu s vyznačenými místy a výlety a už bude jen na něm, jak si zorganizuje jednotlivé výlety. Celý týden bude zakončen Jáchymovskou poutí, která se uskuteční 15. srpna u Šlikova hradu nad městem.

Návštěvníci Jáchymova se také mohou projít po naučné stezce Jáchymovské peklo, kterou se ve spolupráci se sdružením Političtí vězni.cz podařilo zrekonstruovat a obnovit. Naučná stezka je dlouhá zhruba 8,5 kilometru a návštěvníka provází po místech spjatých s neslavnou a krutou historií 50. let. Na trase NS se nachází také přístupná prohlídková Štola č. 1.

A protože Jáchymov je znám také svou historií ražby tolaru, každý návštěvník Informačního a kulturního centra, má možnost si vyrazit svou pamětní minci a vrátit se tak na chvilku do minulosti a představit si jak taková ražba tolarů vypadala.