Město Fulnek s městským informačním centrem ve Fulneku podporují rozvoj cestovního ruchu na území Fulnecka. Jak se jim to daří, můžete posoudit na prohlídce městské naučné stezky „Člověče, zastav se…", seznamující návštěvníka s historií, významnými památkami a osobnostmi Fulnecka. Trasa je dlouhá 2,5 km a vede městskou památkovou zónou a zámeckým lesoparkem.

Cestou navštívíte Památník J. A. Komenského, který dokumentuje život a dílo významného světového pedagoga a filosofa, barokní chrám Nejsvětější Radnice ve Fulneku.Trojice i areál Žákovského háje. Ve výstavních prostorách kostela sv. Josefa zhlédnete výstavu ze života církevních řádů. Procházku můžete zakončit příjemným posezením v zahradní restauraci Městského kulturního centra nebo v Kavárně Fulnek nad jahodovým pohárem princezny Terezky.

Zajímavým zpestřením může být návštěva Relaxka, nově otevřeného wellness a fitness centra, popřípadě blízkého celoročně provozovaného areálu Hei park v Tošovicích, nabízející volnočasové aktivity pro celou rodinu. Novinkou letošního léta je možnost pořádání svatebních obřadů v krásných prostorách zámecké zahrady a přilehlého altánu. Návštěvníci města mohou využít i nabídku prohlídky města s průvodcem či pohádkovou bytostí Terezkou, princeznou z Fulneku.

Desetiletá Terezka je hlavní hrdinkou pohádkové knížky Terezka, princezna z Fulneku (autor Milan Barbořík). Bydlí sice ve Fulneku, malebném městečku na severní Moravě, ale mohla by bydlet kdekoliv jinde. Terezce právě začaly prázdniny a ona je prožívá s rodinou – rodiči a malým bráškou – a se svou nejlepší kamarádkou Míšou. Ale v noci má sny, v nichž se přenáší do dávné historie svého města a potkává lidi, které dosud neznala. Dokonce řeší i nelehké úkoly a pomáhá spravedlnosti – ona se totiž stává princeznou ze zámku… Jsou to opravdu tak živé sny, nebo se přenáší v čase a prožívá zcela nevšední dobrodružství?

Navštivte i vy malebný Fulnek a zažijte zde své malé dobrodružství.

Městské informační centrum
Sborová 61, 742 45 Fulnek
Tel.: +420 556 713 713, fax: + 420 556 713 710
E-mail: mic@fulnek.cz

Více infomací naleznete na: www.fulnek.cz, www.ic-fulnek.cz, www.mkcf.cz, www.comeniusfulnek.cz