Pro turisty má informační centrum připravenou širokou škálu propagačních materiálů. Milovníci turistiky, vycházek a cyklistiky obdrží zdarma letáčky s tipy na výlety opatřené mapkami, značením, informacemi o převýšení. Celým novoměstským regionem vás provede nová cyklomapa s názvem 10 doporučených cyklistických výletů z Nového Města nad Metují.

Turistům a cyklistům nabízí infocentrum i další služby, například úschovnu kol a batohů, půjčovnu holí na nordic walking, cyklisté si zde mohou zapůjčit nářadí na jednoduchou opravu kola, koupí tu i v neděli například náhradní duši nebo lepení na jízdní kolo. Vše o službách infocentra najdete na www.infocentrum-nmnm.cz nebo také na www.facebook.com/micnovemesto.

Ilustrační foto.Návštěvníci, kteří jsou Novém Městě nad Metují poprvé, určitě využijí jeho malované plánky. Jsou na nich jednoduše a vtipně zakresleny obrázky nejatraktivnějších míst ve městě i okolí, které se líbí nejen dětem. Při tvorbě plánků se podařilo navázat spolupráci s autorem oblíbených komiksů Tomášem Chludem (Cyril a Mikuláš, Kája a Filip), se kterým nyní připravují další veselé vycházky po městě. V roli průvodce bude komiksová postava Jana Černčického, zakladatele města a jeho psa.

V informačním centru si také můžete objednat komentovanou prohlídku města či dokonce celodenní výlet po památkách v okolí. Při procházce městem vás nezahltí letopočty ani stavebními slohy, ale dozvíte se třeba, proč před zámkem sedí socha hudebního skladatele Bedřicha Smetany, přestože je rodák z Litomyšle. Zároveň si vyslechnete příběh Dorothy Meysnerové, vězněné ve věži Zázvorce a mnoho dalších příběhů. Více na http://www.infocentrum-nmnm.cz/index.php/13.

V infocentru jsou také připraveny soutěže a hry, při kterých se dozvíte mnohé o zdejším regionu. Co takhle vypravit se na prázdninové putování po nových rozhlednách Euroregionu Glacensis? V infocentru vás vybaví pravidly soutěže, souborem informací o osmi nových rozhlednách vystavěných na území polského příhraničí a můžete vyrazit. Více na www.euro-glacensis.cz.

Pro děti zde mají opět soutěžní putování s Toulavým baťohem po Kladském pomezí. Děti dostanou malované mapy, do kterých při putování krajem sbírají samolepky. Samozřejmě i na ně čekají odměny. Více na www.toulavybatoh.cz.