Rozlehlé přírodní expozice se společným chovem mnoha druhů zvířat, tropická hala Yucatan, nová expozice Etiopie I, průchozí výběhy a voliéry, romantický zámek Lešná i krásný park ji řadí k výjimečným nejen u nás, ale v celé Evropě. Originalitou zlínské zoo je rozdělení areálu podle jednotlivých kontinentů. Návštěvníci tak během jednoho dne „procestují" Afriku, Asii, Austrálii a Ameriku a seznámí se s 210 druhy zvířat. Vítaným zpestřením návštěvy zoologické zahrady může být i prohlídka zámku Lešná, který tvoří její přirozené centrum. Na návštěvníky čeká 11 stylově zařízených pokojů a rozsáhlé sbírky uměleckých předmětů z celého světa.

Na své si přijdou také milovníci hradů a zámků, kostelů či moderního stavitelství. Autorkou nejnovější dominanty krajského města je světoznámá architektka a zlínská rodačka Eva Jiřičná. Komplex Kulturního a univerzitního centra stojí v samotném středu města. Vynikající akustika velkého sálu polyfunkční budovy láká do Zlína fanoušky kultury i věhlasné umělce z celého světa. Milovníci moderního umění ocení moderní architekturu nového sídla Filharmonie Bohuslava Martinů.

Být ve Zlíně a nenavštívit „jedenadvacítku", to je jako být v Paříži a nevyšplhat na Eiffelovku. Správní objekt firmy Baťa č. 21, tzv. zlínský mrakodrap, byl v době svého dokončení druhou nejvyšší budovou v kontinentální Evropě. Jedenadvacítka byla a stále je proslulá výtahem s kanceláří šéfa a vyhlídkovou terasou na střeše, která poskytuje nezapomenutelný pohled na Zlín z ptačí perspektivy.

Důležité odkazy: www.zlin.eu; www.zoozlin.eu; www.kc-zlin.cz

objednávka prohlídky Kulturního a univerzitního centra e-mail: info@kc-zlin.cz