„Se začínajícím podzimem a blížící se zimou jsme se rozhodli přinést radost a teplo do dětských srdcí v nemocnici v Českých Budějovicích. Na dětské oddělení jsme pořídili tři monitory vitálních funkcí v hodnotě 572 tisíc korun, které slouží ke sledování zdravotního stavu pacientů," uvedla Vendula Pizingerová, zakladatelka Nadačního fondu Kapka naděje. Doplnila, že monitor využívá ke snímání stavu pacientů různé senzory, například pro měření EKG, okysličení krve nebo pro měření teploty.

Českobudějovická nemocnice nové monitory umístí na hematoonkologickou stanici dětského oddělení. „Při léčbě akutní leukemie děti procházejí náročným obdobím intenzivní chemoterapie. Celkový stav se může kdykoli akutně zhoršit, proto potřebujeme k monitoraci spolehlivé moderní přístroje," vysvětlil vedoucí lékař stanice Pavel Timr.

K daru se připojila i dačická společnost CENTROPEN, a. s., která se už více než 70 let zabývá výrobou psacích a kreslicích potřeb. Dětskému oddělení českobudějovické nemocnice předali její zaměstnanci výrobky, které zpříjemní pobyt pacientů v nemocničním zařízení a pomohou jim zkrátit dlouhé chvíle během léčby.

Nemocnice České Budějovice, a. s., patří s kapacitou 1450 lůžek mezi největší zdravotnická zařízení v České republice. Ročně je v ní hospitalizováno okolo 53 tisíc pacientů. Lékaři zde provedou více než 32 tisíc operačních zákroků a téměř 660 tisíc ambulantních vyšetření a léčebných výkonů. Loni se zde narodilo 2267 dětí.