Ti si totiž stěžují, že v přízemí staré radnice sídlí firmy, město jim prostory pronajímá a úředníci jsou v patře, kam musejí návštěvníci budovy po desítkách schodů.

„Ať budeme mluvit o jakékoli variantě, je to o penězích. Bez investic se uspořádání úřadu neobejde," říká starosta Netolic Oldřich Petrášek. Připomíná, že město navíc sídlí v zapsané kulturní památce, a tak si v ní nemůže dělat, co chce.

„Pokud bychom mluvili třeba o výtahu, musel by být řešený z venku budovy, ale investice do něj je nad naše možnosti. Navíc, i tak by neřešil to, že úřad je hodně členitý," upozorňuje starosta.

V mírnější variantě by mohla být v přízemí úřadu recepce, kde by mohli obyvatelé zaplatit poplatky, sloužila by jako podatelna a podobně. „Pochopitelně, že každý krok města, který by usnadnil pohyb po úřadě, vítám," říká Pavla Tomanová z Netolic.

I v mírnější variantě by město muselo investovat minimálně do výměny oken, topení a úpravy bezbariérovosti. „Zatím mají návrhy, které předložil na jednání tajemník městského úřadu, k dispozici radní. Otázka, kolik by jednotlivé varianty stály, ještě není dořešená," doplnil Oldřich Petrášek.