„Ještě horší to bylo odpoledne. Neprodyšně uzavřená okna. Děti jsou soustředěny v prvním patře a ve druhém spí. Vedro, suchý vzduch a prach z oklepané omítky víří ventilátor. Děti si stěžovaly na horko, žízeň a hluk při spánku," popisuje situaci rodič.

Učitelky se snaží se složitou situací bojovat. „Větrání je ve vedrech komplikované. Děláme, co můžeme, větráme přes chodby. Otevíráme okna na druhé straně," řekla zástupkyně vedoucí učitelky Alena Dunovská. „Okna do frekventované ulice neotvíráme ani normálně. Děti budou nyní pobývat v přízemí, kde je nejchladněji," přijala včera opatření vedoucí učitelka Ivana Janoušková.

„Proč musí být školka otevřená za každou cenu? Vždyť jde o zdraví," ptá se rodič. Pochybení přiznává mluvčí radnice Roman Ondřich. „Při tvorbě harmonogramu provozu mateřinek jsem ještě neměli vysoutěženou firmu na opravu a práce se nám sešly s provozem školky. Udělali jsem ihned opatření, takže firma utlumí ode dneška do konce týdne práce, aby se ve školce neprášilo," řekl mluvčí.

Od příštího týdne se děti přesunou do MŠ Sluníčko.