Skiareál Lipno připravil lyžařům na Štědrý den dárek v podobě otevření dalších dvou sjezdovek – Školní a Pánské. Zhruba tři stovky lyžařů tak měly dnes k dispozici celkem pět sjezdovek s 5,5 kilometru otevřených tratí, což je nejvíce na jihu Čech. V areálu fungují tři lanové dráhy a tři pojízdné koberce ve Foxparku kapitána Lipánka.

Kolem 500 lyžařů dnes zavítalo do areálu na Zadově. V provozu byly dva vleky a jedna lanová dráha, lyžaří se proháněli na třech sjezdovkách. „Výtěžek z jízdného jsme věnovali Dětskému domovu v Žichovci na Prachaticku, s nímž dlouhodobě spolupracujeme," řekl ČTK provozní areálu Petr Vondraš. Kolem 60 centimetrů sněhu čekalo na převážně dětské lyžaře na třech sjezdovkách na Kvildě.

Vlek na Hradišti u Nové Bystřice na Jindřichohradecku se rozjel minulou sobotu, ale od pondělí do středy bude mimo provoz. Na půlku kopce se tam podařilo nasněžit až 45 centimetrů sněhu. Měl by se rozjet zase 26. prosince.

Někteří lyžaři zamířili také do skiareálu na Hochfichtu na rakouské straně Šumavy. Otevřeno je tam deset kilometrů sjezdovek, na kterých leží 50 až 70 centimetrů sněhu. Lyžuje se za zvýhodněné ceny. Běžkaři mají v areálu Schöneben upraveno 39 kilometrů stop.