„Upravili jsme trasu ze Zadova od Penzionu U Lenců až na křižovatku Pláně, i s odbočkou k bývalým skokanským můstkům. Trasa má přibližně pět kilometrů a upraveno je pro klasiku i bruslení," řekl správce areálu na Zadově Petr Vondraš s tím, že podmínky na této trase jsou vzhledem k datu perfektní.

Vleky na zadovské Kobyle se opět rozjíždějí dnes. A podle slov ředitele Lyžařského areálu Zadov Luďka Sásky bude k dispozici i večerní lyžování. Na svahu je přibližně třicet centimetrů přírodního sněhu. Sjezdovky na v Nových Hutích a u Hořejšů jsou zatím v přípravě o spuštění vleků ještě areál nerozhodl.

Na Kvildě si užijí hlavně bobisté

V lyžařském areálu Kvilda mají sněhu přibližně pětačtyřicet centimetrů. Správce areálu Richard Jirouš řekl, že sjezdovky jsou v těchto dnech připravené hlavně pro bobisty. „Ale jen do pátečního rána. Od pátku pojdeme a pojedeme už natrvalo," upřesnil s tím, že svah pro bobování bude k dispozici i nadále.

Na bobech už ale nebude možné jezdit na hlavní sjezdovce. Vleky se v pátek rozjedou v devět hodin ráno a tradičně budou spuštěny do 16 hodin. Večerní lyžování bude zatím stanoveno na středu a pátek v době od šesti do devíti hodin.