Strakonice – Při celkové ploše čtyř hektarů patří plavecký areál na Křemelce k jedněm z největších v ČR. Návštěvníci zde mohou najít velký 50 metrů dlouhý bazén s osmi dráhami, bazén s tobogánem, dětský bazén s klouzačkou a hradem s dvěma menšími skluzavkami a nově zrekonstruované brouzdaliště pro nejmenší návštěvníky.Včera jsme se šli podívat, jak je využitý. Venkovní areál disponuje půjčovnou sportovního náčiní, kde si návštěvníci mohou půjčit věci na minigolf, stolní tenis, líný tenis, na basketbal, nohejbal a velmi oblíbený plážový volejbal. Součástí areálu jsou i velké zahradní šachy. Pokud náhodou návštěvníky přepadne hlad, mají k dispozici dva bufety.

Strakonický plavečák je na návštěvníky připravenZdroj: Michaela Holmanová

Vedoucí areálu Karel Dvořák prozradil, že nejvíce návštěvníků přijde, když tropické dny přetrvávají déle než dva dny. „To pak máme opravdu velkou návštěvnost. Ovšem spíše nám sem chodí lidé, kteří kolem pouze projíždí, a nebo nejsou místní. Strakoničtí sem chodí velmi zřídka. Snažíme se také po malých krůčcích areál renovovat a u

držovat, například letos jsme opravili brouzdaliště pro děti," doplnil Karel Dvořák.U bazénů drží pohotovost plavčíci, kteří jsou v případě nutnosti schopni ihned zasáhnout. Plavčík Martina Vadlejchová přiznává, že zatím nikoho nezachraňovala. „Záchrana by byla dobrá zkušenost, ale na druhou stranu budu ráda, když se nic nikomu nestane," dodává.V těchto dnech, kdy je počasí velmi nestálé, se moc lidí na plaveckém stadionu nevyskytuje. Ovšem ti, kteří zde pobývají, si nestěžují.
„Voda je čistá a krásně teplá, až mě to docela překvapilo. Areál je tady velmi pěkný, hlavně pro děti," říká Milena Bryndová z Katovic.Zajímavostí je možnost zapůjčení knihy u stánku Knihov

na na cestách, který se nachází u vstupu. „Za malé půjčovné si návštěvníci mohou půjčit knihu a u bazénu si ji v klidu přečíst. Vrátit ji mohou při odchodu z areálu, nebo až přijdou příště, a půjčovné jim bude vráceno," láká knihovnice Alena Svobodová.Otevírací doba plaveckého areálu v červenci je od 10 do 21 hodin.
Strakonický plavečák je na návštěvníky připraven

Autor: Michaela Holmanová