Přestavba, která spolkla přes 2,5 milionu korun, se dotkla zejména hygienických a sociálních zařízení.
„Rekonstrukce byla zcela zásadní – od výměny všech rozvodů, obkladů, dlažeb, zařizovacích předmětů, až po nové podhledy, sprchové kouty a dveře v této části budovy. Rovněž bylo vyměněno veškeré osvětlení v učebnách, které byly nově vymalovány," přiblížil starosta Kardašovy Řečice Petr Nekut a doplnil, že peníze na opravu školky přitekly i odjinud než jen z městské kasy.
O jejich získání se zasloužila i samotná mateřská školy, která uspěla v soutěži výrobce čistících a dezinfekčních prostředků.
„Rekonstrukce byla podpořena Jihočeským krajem, a to prostřednictvím Mikroregionu Řečicko. Rovněž zde byly využity prostředky a materiál, které získala školka v soutěži Domestos," uvedl kardašovořečický starosta.
Na děti po návratu z prázdnin ale nečeká jen čisté a příjemné prostředí. Nejvíce jistě ocení, to, že se budou moci opět o něco více vyřádit na školní zahradě. Na té byly totiž nově nainstalovány herní prvky a také altánek, takže hry mohou nabýt zcela netušený rozměr.
Je logické, že s tím, jak školka po rozsáhlé rekonstrukci vypadá, se její zaměstnanci i radnice chtějí pochlubit také rodičům a široké veřejnosti.
„S novou tváří školky se budou moci všichni rodiče seznámit na dni otevřených dveří, který se bude konat 12. září od 15 hodin," zve všechny, kteří by si chtěli školku prohlédnou, starosta Petr Nekut.