V pátek se v budějovickém Makru uskutečnil druhý ročník klání budoucích kuchařů. „Minulý ročník nebyl takhle veřejný," řekla koordinátorka soutěže Kateřina Šimůnková. „Teď jsme udělali změnu a myslím, že je soutěž díky ní zajímavější."

„Nás vybírali na odborném výcviku, takže účast na téhle soutěži je i pochvalou," vysvětlil student Dominik Dorňák z Českých Budějovic. Důležitá byla nejen rychlost, ale i kvalita, kterou zhodnotila odborná porota. Finále pro pět nejúspěšnějších škol z celé  republiky se uskuteční v rámci listopadového Gastrofestu v Českých Budějovicích.

Nechte si od budoucích kuchařských mistrů poradit, jak správně a jednoduše vykostit kuře

Jak vykostit kuře 1.

1. Nejprve kuře položte na záda a zbavte ho křídel. Pak ho prořízněte přes prsní kost 
a vykostěte zbytek křídel.

Jak vykostit kuře 2.

2. Podél skeletu nožem odřezávejte žebra. Klidně si pomozte prsty, rozevírejte maso od kosti.

Jak vykostit kuře 3.

3. Odřezávejte maso, až narazíte na stehenní kloub, ten vylomte. Horní stehno prořízněte a vyndejte z něj kost.

Jak vykostit kuře 4.

4. Kuře zbavte zbývajících kostiček. Nyní jej máte připravené k další práci. Můžete z něj např. udělat roládu.