VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Vlastní značka vína? Beru to jako výzvu, říká kuchař Ihnačák

Sedlec – Začali spolu, po čase se obchodně rozešli, ale přáteli zůstali. Známý slovenský kuchař Marcel Ihnačák vede restauraci nesoucí jeho jméno v Mikulově už bez zpěváka Davida Kollera, s nímž podnik zakládal. „Chceme si zachovat přátelské vztahy a byznys by nám je zbytečně narušoval. Domluvili jsme se, že budeme po celý život dobří kamarádi, než abychom byli na úkor byznysu nepřáteli," říká Ihnačák.

19.6.2016
SDÍLEJ:

Kuchař Marcel Ihnačák.Foto: DENÍK/Lukáš Ivánek

Kuchař, jehož lidé znají mimo jiné z reklamních spotů, našel nový domov v Sedleci u Mikulova. Ač rodák z Popradu, učarovala mu především jižní Morava. „Zamiloval jsem se hned na první pohled. Stejně jako jsem se zamiloval do své ženy. Cítím, že to tak potrvá až do konce mého života," dělí se Ihnačák o své pocity.

Plusem jsou pro něj především slunečné dny, kterých si v rodišti příliš neužil. V Sedleci si pěstuje vlastní zeleninu, která je pro něj při vaření stěžejní surovinou.

S oblibou sahá také po jihomoravském vínu. Zbožňuje Ryzlink rýnský i vlašský. „Než jsem začal žít na Moravě, pil jsem většinou slovenská vína. Ani zdaleka mi ale nechutnají tak, jako ta z jižní Moravy," tvrdí Ihnačák, jenž kromě své restaurace v Mikulově dohlíží také na chod jednoho z podniků v Břeclavi. Vtiskl jí italský ráz. Jde kuchyně z apeninského poloostrova dohromady 
s bohatstvím rostoucím ve vinohradech na Břeclavsku, Hodonínsku či Znojemsku? „Taková kombinace je perfektní. Italská kuchyně je plná surovin, které jsou nám blízké. Třeba cuketa, papriky, rajčata nebo lilek. Stejně jako telecí, hovězí či vepřové maso. Vždy k tomu lze přiřadit dobré víno," doplňuje kuchař.

Do budoucna dokonce uvažuje o vlastní vinařské značce. „Pokud bych ho vyráběl, měl bych ho pod svoji značkou. Mít víno od jiného výrobce a jen se pod něj podepsat, podle mě není dobrý model. Každopádně je to výzva," dodává Ihnačák.

Autor: Lukáš Ivánek

19.6.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Když Essie Bartelsová z Ghany přijela do Spojených států, rozhodla se, že tradiční západoafrické pokrmy představí celému světu
2

Ghanská kuchařka seznamuje USA s africkou gastronomií

Sněm ANO 2017
9 8

Pohádky pro delegáty a kamery: Babišův projev kritizují opozice i ČSSD

FOTO: Masopustní maškary vozil v Homoli speciální autobus

Homole u Panny - Sobota byla v obci Homole u Panny ve znamení masopustního veselí. Specifikem místních oslav byl speciální autobus, který převážel účastníky po jednotlivých částech obce.

AKTUALIZOVÁNO

Policie při pátrání v okolí výbuchu v Poličce nalezla kus munice

Policisté při dnešním pátrání v okolí vybuchlé továrny v Poličce na Scvtavsku nalezli jeden kus munice, zároveň zmenšili pásmo kolem vstupu. Pátrání bude pokračovalo do setmění. Série čtvrtečních explozí v hale v areálu Polišských strojíren zranila 19 lidí, z toho tři vážně.

Šafářová si v Budapešti zahraje finále dvouhry. Osmý titul v kariéře je blízko

Budapešť - Tenistka Lucie Šafářová porazila v semifinále turnaje v Budapešti Němku Carinu Witthöftovou 6:4, 6:3 a poprvé od loňského triumfu v Praze ve Stromovce si zahraje finále dvouhry. Brněnská rodačka bude usilovat o osmý titul v kariéře.

Andrej Babiš: Havel měl u nás zavést prezidentský systém

Hnutí ANO se chystá na sněmovní volby, v sobotu a neděli si zvolí nové vedení a brzy už také představí svou vizi rozvoje České republiky v příštích dvaceti letech. Jeho předseda Andrej Babiš v rozhovoru s Deníkem tvrdí, že Česko by se mělo inspirovat v zahraničí a vzít si z něj to nejlepší – americký většinový systém, švýcarskou přímou demokracii a německý parlamentní jednací řád.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies