Vlak bude jezdit kyvadlově každou hodinu. „V pravidelné dopravě začne jezdit začátkem července. V létě přibudou další jednotky, poslední na konci září. Na jižní Moravě jich bude jezdit sedm, pět třívozových a dvě dvouvozové," informovala mluvčí Českých drah Kateřina Šubová.

Brňané se také mohou těšit na den otevřených dveří v maloměřickém depu. „Je součástí dopravních dnů a oslav deseti let integrované dopravy na jižní Moravě," sdělil mluvčí společnosti Kordis Květoslav Havlík.

Do Maloměřic budou jezdit i autobusy z parkoviště ve Veselé ulici, a to každou čtvrthodinu. Dopravu zajistí sedm autobusů, z toho čtyři historické. Příznivci veřejné dopravy a její historie mohou jet v sobotu také parním vlakem z Brna do Adamova.

V neděli si mohou zájemci s jednou jízdenkou za sedmdesát korun udělat okruh z náměstí Svobody historickou tramvají, u výstaviště lidé přesednou na trolejbus, v Bystrci na autobus a ten je doveze do Kuřimi. „Po prohlídce historických i současných vozidel budou cestující pokračovat zpět do Brna historickým vlakem," uvedl Havlík.