Na místě je v současné době asi pět jednotek hasičů a přijíždějí další. „Vypadá to, že začal hořet přístavek vedle výrobny klíčů. Požár se poté rozšířil na přízemní dům výrobny. Kvůli značnému množství kouře jsme museli zasahovat v dýchacích přístrojích," sdělil mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Dodal, že žár poničil i kolem zaparkovaná auta. „Poškodil navíc pravděpodobně i sousední budovu. Ta má popraskaná okna, což nejspíše zavinil žár," vysvětlil mluvčí. Jeden hasič, který si při zásahu zranil koleno, podle Mikošky zůstal na místě.

Podle dosavadních informací to vypadá, že žádné lidi z výrobny nebo ulice požár neohrozil. „Nemám informaci, že bychom museli někoho evakuovat, ani že by se někdo zranil," sdělil mluvčí.

Přibližně o půl jedné odpoledne to vypadá, že hasiči dostali požár pod kontrolu. Úplná likvidace ale může trvat ještě několik hodin. „Musíme zjistit, kam se ještě požár rozšířil. V tuto chvíli jedou na místo další jednotky kvůli střídání. Zásah v těchto teplotách je únavný," řekl Mikoška.

Na stanovení způsobené škody je podle mluvčího hasičů ještě příliš brzo.

Zdolali i požár lesa v Soběšicích

Kvůli nahlášenému kouři z lesa vyjeli v úterý krátce po deváté hodině ráno hasiči do Borové ulici v brněnských Soběšicích. Na místě zjistili, že se jedná o požár lesa.

Ohnisko požáru má podle dosavadních informací rozlohu padesátkrát sto metrů. „Na místě zasahují čtyři jednotky i vrtulník," sdělil operační důstojník hasičů.

V současné době už je požár pod kontrolou.